Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Επίθεση στο Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών

Την επίθεση «φασιστοειδών» στην εξωτερική είσοδο χώρου του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών, με αποτέλεσμα μικρές υλικές φθορές, καταγγέλλει η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «την ώρα που το Σχολείο μας ήταν κλειστό, άγνωστοι έβαλαν φωτιά με στουπί και πετρέλαιο σε σκουπίδια που μετέφεραν έξω από την εξωτερική είσοδο του χώρου που στεγάζονται οι γραμματειακές δραστηριότητες του σχολείου και γίνονται οι συναντήσεις εθελοντών και μεταναστών. Οι θρασύδειλοι εγκληματίες έσπασαν επίσης τα τζάμια
της εξωτερικής πόρτας καθώς και ένα τζάμι αυτοκινήτου κάποιου γείτονα που ήταν παρκαρισμένο στο σημείο, αλλά δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την είσοδο. Η φωτιά έσβησε από την πυροσβεστική, ενώ τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή το σχολείο λειτούργησε κανονικά».

«Επισημαίνουμε πως το Σάββατο 29/1 νεοναζί της Χρυσής Αυγής από όλη την Ελλάδα, είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στην Αθήνα για διαδήλωση μίσους με αφορμή την επέτειο των Ιμίων. Επίσης τις προηγούμενες μέρες υπήρχαν φανταστικές "αναλήψεις ευθύνης" σε φασιστικά ιστολόγια για ανύπαρκτες επιθέσεις στο Κυριακάτικο σχολείο Μεταναστών», προσθέτει η Κίνηση.

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Η ρατσιστική κατρακύλα της κυβέρνησης με εξαγγελίες περί κατασκευής δολοφονικών φραχτών στα σύνορα και η πρόσφατη συντονισμένη πρωτοφανής επίθεση ενάντια στον αγώνα των 300 μεταναστών εργατών που κάνουν απεργία πείνας και τους συμπαραστάτες τους, αποθρασύνουν τις φασιστικές συμμορίες. Που θεωρούν πως νομιμοποιούνται να αναβαθμίζουν την εγκληματική τους δράση εναντίον - πλέον - των κοινωνικών και πολιτικών οργανώσεων που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Δηλώνουμε πως τέτοιου είδους συμμορίτικές επιθέσεις δεν μας πτοούν. Θα συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα και αποφασιστικότητα να κάνουμε δωρεάν μαθήματα ελληνικών σε μετανάστες και πρόσφυγες, για να μπορούμε πιο εύκολα να ζούμε και να παλεύουμε μαζί για τα δικαιώματά μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...