Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Αντιφασιστική πορεία το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου.

Διαδηλωτές από όλη την Ευρώπη σε σιωπηλή πορεία για το ρατσισμό
Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, στις 3 το μεσημέρι, από την Βουλή στην Ακρόπολη
Η Χρυσή Αυγή έχει εισχωρήσει στα σώματα ασφαλείας, στο στρατό και στην εκπαίδευση στην Ελλάδα. Να προστατεύσουμε τα πανεπιστήμια και τα σχολεία από την λαίλαπ του νεοφασισμού.


Οι νόμοι περί Προτύπων Πειραματικών της κ. Άννας Διαμαντοπούλου διευκολύνουν την αύξηση του «ελιτισμού» προοίμιο του «χρυσαυγιτισμού». Να σταματήσει η διαδικασία μετατροπής των δημοκρατικών πειραματικών σχολείων σε νεοφασιστικά πρότυπα πειραματικά, γιατί διευκολύνουν την άνοδο του νέο-φασισμού.  Δημοκρατικοί καθηγητές αρχίζουν και διώκονται από νεοφασιστκά στοιχεία. Οι νέοι και οι μαθητές παρασύρονται από την επιθετικότητα των χρυσαυγιτών. Επιθέσεις συνεργατών των χρυσαυγιτών εκδηλώθηκαν ακόμα και στο ΠΠΣΠΑ

 Πανεπιστημίου Αθηνών στην καρδιά της Αθήνας. Καθηγητές έχουν καταθέσει μηνύσεις κατά των ακραίων στοιχείων. Πολλοί δεν αντιλαμβάνονται την διείσδυση του νεοφασισμού, που στην αρχή δήθεν φαίνεται ως «δήθεν αντίδραση στο σάπιο κατεστημένο».
Σε σιωπηλή πορεία διαμαρτυρίας από τη Βουλή των Ελλήνων προς την Ακρόπολη καλεί η Ευρωπαϊκή Αντιρατσιστική Κίνηση (EGAM - European Grassroots Antiracist Movement) το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, στις 3 το μεσημέρι, όσους εμπνέονται από τις αρχές της δικαιοσύνης, της ελευθερίας και της ισότητας.

Η πρωτοβουλία ενάντια στα φαινόμενα του ρατσισμού και του νεοναζισμού που θεριεύουν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, αλλά και ενάντια στις πράξεις βίας, οι οποίες απειλούν τις θεμελιώδεις αξίες της δημοκρατίας, στην ίδια τη χώρα όπου αυτή γεννήθηκε, συγκεντρώνει την υποστήριξη εκατοντάδων ανθρώπων του πνεύματος, οι οποίοι αρθρώνουν ξανά το ιστορικό αίτημα: «Φτάνει πια».

«Φτάνει με τις ρατσιστικές επιθέσεις! Φτάνει με τη συνέργια μεταξύ αστυνομικών και νεοναζί μπράβων της Χρυσής Αυγής! Φτάνει με τις ρατσιστικές και αντισημιτικές δηλώσεις! Φτάνει με την παθητικότητα των εισαγγελικών και δικαστικών αρχών! Φτάνει με την ανοχή, την προστασία και την υποστήριξη που απολαμβάνουν οι γκάνγκστερ της Χρυσής Αυγής!», όπως ζητούν οι διοργανωτές της πορείας.

Μεταξύ αυτών που υπογράφουν το κάλεσμα είναι: οι θεατράνθρωποι Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε, ο Benjamin Abtan, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αντιρατσιστικής Κίνησης, ο Κωστής Παπαϊωάννου πρώην πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ο φιλόσοφος Μπερνάρ-Ανρύ Λεβί, ο Κωνσταντίνος Τσικελίκης, πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, πολλοί καθηγητές/τριες πανεπιστημίων, μεταξύ των οποίων και οι Θάλεια Δραγώνα, Αντώνης Λιάκος, Δημήτρης Σωτηρόπουλος, Χριστίνα Αγριαντώνη, Σία Αναγνωστοπούλου, Βασίλης  Πεσματζόγλου, Ελένη Βαρίκα κ.α. , οι λογοτέχνες Λένα Διβάνη και Γκαζμέτ Καπλλάνι.

Δίπλα τους στοιχίζονται το Ελληνικό Φόρουμ μεταναστών, ενώσεις και κοινότητες μεταναστών και προσφύγων, αντιρατσιστικές και αντι-ομοφοβικές οργανώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη και πλήθος διανοουμένων και ακτιβιστών από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Την πρωτοβουλία υποστηρίζει και το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας.

«Ας είμαστε σαφείς: Όταν πολεμάει κανείς τον ρατσισμό, τον αντισημιτισμό και τον νεοναζισμό στην Ελλάδα, δεν σημαίνει ότι πολεμάει την Ελλάδα. Σημαίνει ότι πολεμάει την ιδεολογία του μίσους που εξαπλώνεται από άκρη σε άκρη της Ευρώπης. Σημαίνει ότι συμμετέχει στην μεγάλη ευρωπαϊκή μάχη για την δημοκρατία»,  αναφέρεται στην κατακλείδα της έκκλησης.

Να σταματήσουμε τον νεοφασισμό εδώ και τώρα!
Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...