Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012

BBC: Γιατί η Αθήνα είναι η μόνη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα χωρίς τζαμί

Η Αθήνα, μια μητρόπολη στην «άκρη» του μουσουλμανικού κόσμου, είναι η μόνη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα χωρίς κάποιο τζαμί για τους Μουσουλμάνους που  κατοικούν εκεί, αναφέρει το BBC σε σημερινό δημοσίευμά του για την Ελλάδα.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι περισσότεροι από 300.000 Μουσουλμάνοι ζουν στην Αθήνα, άνθρωποι που αναγκάζονται να συγκεντρώνονται και να προσεύχονται «σε παράνομες και πρόχειρες εγκαταστάσεις» γιατί «δεν έχουν άλλη επιλογή».

«Από τότε που η Ελλάδα κέρδισε την ανεξαρτησία της από την Οθωμανική αυτοκρατορία το 1832, καμία κυβέρνηση δεν επέτρεψε το χτίσιμο ενός τζαμιού στο κέντρο της πόλης» γράφει το BBC και συνεχίζει: «Θεωρήθηκε αντι-ελληνικό, εκτός τόπου σε μια χώρα όπου το 90% των πολιτών είναι χριστιανοί ορθόδοξοι».

Όμως όπως αναφέρει, μιας και η Ελλάδα έχει γίνει πλέον βασικό πέρασμα μεταναστών στην Ευρώπη, ο πληθυσμός των Μουσουλμάνων έχει αυξηθεί κατακόρυφα στην ελληνική πρωτεύουσα.

«Είναι μια μεγάλη τραγωδία για τους Μουσουλμάνους της Αθήνας» είπε ο  Μοχάμεντ Τζαμίλ από την ελληνοπακιστανική κοινότητα.

«Η Ελλάδα γέννησε τη δημοκρατία, τον πολιτισμό και τον σεβασμό στην θρησκεία, αλλά δεν σέβεται τους Μουσουλμάνους καθώς δεν μας παρέχον ένα κανονικό τζαμί» πρόσθεσε.

«Νιώθω αποξενωμένος από την κοινωνία. Όταν έχουμε κάποιο εορτασμό, δεν υπάρχει κάποιο σωστό μέρος να συγκεντρωθούμε» είπε ένα άλλο μέλος της κοινότητας.

Πάντως, όπως σχολιάζει το BBC, η πίεση στην ελληνική κυβέρνηση για τη δημιουργία ενός τζαμιού στην πόλη έχει ενισχυθεί την ώρα μάλιστα που το ακροδεξιό κόμμα της Χρυσής Αυγής βλέπει τα ποσοστά του να ανεβαίνουν.

«Τα μέλη της Χρυσής Αυγής κατηγορούνται ότι χτυπούν μετανάστες και προξενούν ζημίες σε χώρους όπου συγκεντρώνονται» αναφέρει το γνωστό βρετανικό δίκτυο και προσθέτει ότι ένα εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο κοντά στο κέντρο της πόλης έχει επιλεγεί ως χώρος για το πρώτο τζαμί της πρωτεύουσας.

«Πίσω από βαριές πύλες βρίσκονται παλιά κτίρια, σπασμένα γυαλιά και σκορπισμένα συντρίμμια στο δάπεδο» σύμφωνα με το ΒΒC που γράφει ότι ο χώρος αυτός ίσως κατεδαφιστεί για τη δημιουργία ενός τζαμιού το οποίο θα χωρά περίπου 500 άτομα.

«Ωστόσο, αν και η κυβέρνηση επιμένει ότι το έργο θα προχωρήσει, παρόμοια  σχέδια έχουν "βουλιάξει" πολλές φορές στο παρελθόν στην Ελλάδα» αναφέρει…
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...