Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012

ΔΗΜΑΡ: Μέριμνα για τα παιδιά των κρατουμένων μεταναστών και μεταναστριών ή των μεταναστών που βρίσκονται σε διαδικασία απέλασης


Ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Α' Πειραιά Μ. Ρεπούση και Α' Αθήνας Γ. Πανούσης σχετικά με τη μέριμνα που πρέπει να προβλεφθεί για τα παιδιά των μεταναστών που συλλαμβάνονται ή βρίσκονται υπό κράτηση.

Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής:

"Το πρόσφατο δημοσίευμα της  ιστοσελίδας «TV Χωρίς Σύνορα» για μετανάστη που συνελήφθη, ενώ η ανήλικη, 5 ετών κόρη του ήταν μόνη της στο σπίτι, αναδεικνύει το ζήτημα της μέριμνας που οφείλει να λαμβάνει η πολιτεία επί των ανήλικων παιδιών μεταναστών που κρατούνται ή βρίσκονται σε διαδικασία απέλασης. Το Υπουργείο δίνει απαντήσεις ως προς τη νομιμότητα της σύλληψης και της παραπομπής του μετανάστη προς απέλαση και διευκρινίζει ότι - ενάμιση μήνα μετά τη σύλληψη του κρατουμένου - διεξήχθη έρευνα από τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής για την εύρεση του παιδιού.

Τα παιδιά δεν  ευθύνονται για το status, την παραβατικότητα ενδεχομένως και την εγκληματικότητα των γονιών τους και η ελληνική πολιτεία οφείλει σε κάθε περίπτωση να προστατεύει τα δικαιώματά τους κυρίως όταν κατά τη διάρκεια κράτησης των γονιών τους βρίσκονται απροστάτευτα. Δεν μας ενδιαφέρει εδώ η νομιμότητα της σύλληψης και της κράτησης των μεταναστών αλλά το θεσμοθετημένο πλαίσιο μέριμνας.

Στο πλαίσιο  όλων αυτών,

Ερωτάται ο  Κύριος Υπουργός:

Τι προβλέπει το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για τα παιδιά των κρατουμένων μεταναστών/ριών ή μεταναστών/ριών που βρίσκονται υπό κράτηση ή σε διαδικασία απέλασης;

Ποιες είναι συγκεκριμένα οι οδηγίες που έχει η Ελληνική Αστυνομία σ’ αυτές τις περιπτώσεις;

Οι ερωτώντες  βουλευτές

Μαρία Ρεπούση

Γιάννης Πανούσης"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...