Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Αντιφασιστική πορεία το Σάββατο στην Αθήνα


Αντιφασιστικό συλλαλητήριο, έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 19 Ιανουαρίου στην Ομόνοια, με κεντρικό σύνθημα: «Έξω οι νεοναζί. Όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά», και με τίτλο «Αθήνα, πόλη αντιφασιστική». 

Διοργανωτές είναι η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, κοινότητες μεταναστών, το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, καθώς και άλλοι Δήμοι της Αττικής αλλά και όλης της χώρας, συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι και άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών.

Στις 4 το απόγευμα, την ίδια μέρα (σσ. Σάββατο, 19 Ιανουαρίου), θα πραγματοποιηθεί συναυλία στην πλατεία Συντάγματος με τη συμμετοχή πολλών συγκροτημάτων και καλλιτεχνών: Active Member, Υπογεια Ρεύματα, ΧαΪνης Αποστολάκης, Ρίτα Αντωνοπουλου, Μάνος Πυροβολάκης, Μίλτος Πασχαλίδης Ηλίας Μακρίδης Νίκος Τουλιάτος, Electro Balkana και πολλοί άλλοι.  Στο μεταξύ το πρωί στο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ, θα δοθεί παράσταση με το έργο για παιδιά του Βασίλη Κουκαλάνι, «Μια Γιορτή στο Νουριάν».

Όπως ανέφερε σε σχετική συνέντευξη Τύπου, ο συντονιστής της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, Πέτρος Κωνσταντίνου, «η 19η Γενάρη είναι η κορύφωση ενός κύματος για την απομόνωση των συμμοριών των νεοναζί της Χρυσής Αυγής», ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τσουκαλάς, δήλωσε πως η «19η είναι, πρέπει να είναι, μια τομή. Πρέπει να δείξουμε παντού και στο εξωτερικό, ότι οι Έλληνες πολεμάμε το φασισμό, δεν τον ανεχόμαστε, θέλουμε μία πόλη για τους κατοίκους της, μια πόλη αδελφοσύνης, μια πόλη εργασίας, μια πόλη που θα απολαμβάνουμε όλοι». Ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης αναφερόμενος στην Αθήνα, υπογράμμισε ότι «είναι μία αντιφασιστική πόλη, έχει πληρώσει ακριβά αυτή την ιστορία στο παρελθόν, με αίμα και δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται διαφορετικά».

Σε ένδειξη αλληλεγγύης, την ίδια ημέρα θα γίνουν ανάλογες εκδηλώσεις στο Λονδίνο, το Εδιμβούργο, το Δουβλίνο, τη Β. Ιρλανδία, τη Βαρκελώνη, το Παρίσι, τη Λυών, τις Βρυξέλλες, την Κοπεγχάγη, το Τάμπερε στη Φινλανδία, τη Νέα Υόρκη και το Σικάγο.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...