Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Προφυλακιστέοι οι δράστες της δολοφονίας του Λουκμάν


Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή οι δύο δράστες της δολοφονίας του 27χρονου Πακιστανού, Σεχζάντ Λουκμάν, τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης, στα Πετράλωνα, στην οδό Τριών Ιεραρχών. Οι δύο δράστες μεταφέρονται στη ΓΑΔΑ όπου θα θα αποφασιστεί σε ποιο σωφρονιστικό ίδρυμα θα μεταφερθούν.

Οι δράστες, που επέβαιναν σε μηχανή, επιτέθηκαν στον 27χρονο Πακιστανό ενώ αυτός περνούσε με ένα ποδήλατο. Όπως υποστηρίζουν είχαν φραστικό επεισόδιο επειδή τους έκλεισε το δρόμο. Στη συνέχεια όμως του επιτέθηκαν μαχαιρώνοντάς τον και αφήνοντάς τον αιμόφυρτο στο δρόμο, όπου άφησε και την τελευταία του πνοή. Οι δύο δράστες συνελήφθησαν λίγο αργότερα στο Σύνταγμα.

Σημειώνεται πως μεταξύ άλλων στα σπίτια τους από τις έρευνες της αστυνομίας εντοπίστηκαν τρία στιλέτα τύπου πεταλούδα, ένας σουγιάς, μια μαύρη λεπίδα με ειδική λαβή, ένα αεροβόλο πιστόλι, μια σιδερογροθιά, πλήθος μεταλλικών σφαιριδίων, δύο σφαίρες πολεμικού τυφεκίου, δύο ξύλινα ρόπαλα και σφεντόνα. Στο σπίτι του ενός βρέθηκαν επίσης 50 προεκλογικά φυλλάδια της Χρυσής Αυγής.

Ο συνήγορος του πυροσβέστη, ενός εκ των δύο δραστών, δήλωσε στη naftemporiki πως ο πελάτης του ισχυρίστηκε κατά την ανάκριση ότι δεν μαχαίρωσε αυτός το θύμα και δεδομένου ότι στη σορό του υπάρχει μόνο ένα χτύπημα, απέδωσε τη δολοφονία στον συγκατηγορούμενό του.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τη Τασία Χριστοδουλοπούλου, μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνη του Τομέα Δικαιοσύνης, στις κατηγορίες που τους έχουν απαγγελθεί δεν έχουν συμπεριληφθεί τα ρατσιστικά κίνητρα, αποφορτίζοντας με αυτόν τον τρόπο την υπόθεση από τα ρατσιστικά χαρακτηριστικά της. Υπενθυμίζεται πως η τέλεση οποιουδήποτε εγκλήματος από μίσος εθνικό, φυλετικό, θρησκευτικό συνιστά επιβαρυντικό στοιχείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...