Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Δικάζονται 3 Σεπτεμβρίου Σ. Μιχαήλ και Κ. Μουτζούρης

Βιομηχανία διώξεων έχει ξεκινήσει κατά αντιφασιστών, αντιρατσιστών, ακτιβιστών και συλλογικοτήτων που προκαλεί ερωτήματα και αντιδράσεις, όταν την ίδια ώρα η λιτότητα και η καταστολή αγωνιστικών κινητοποιήσεων εντείνονται.


“Η παραπομπή στις 3 Σεπτέμβρη σε δίκη του Σάββα Μιχαήλ, Γραμματέα του ΕΕΚ και του πρώην πρύτανη του ΕΜΠ Κωνσταντίνου Μουτζούρη μετά από μήνυση νεοναζιστών το 2009 είναι μια πράξη ντροπής για την «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη και τους εισαγγελικούς μηχανισμούς που κάνουν τα στραβά μάτια για τα εγκλήματα των φασιστικών συμμοριών”, καταγγέλει ανακοίνωση της Κίνησης Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

“Την ίδια περίοδο μάλιστα με το άρθρο 192 ξεκίνησε η δίωξη του συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρου Κωνσταντίνου για «πρόκληση τρόμου στον πληθυσμό και διατάραξη των διεθνών σχέσεων της χώρας, του νομίσματος» κλπ. Επίσης, διώκονται οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου της Σάμου που εμπόδισαν την ρατσιστική φιέστα της Χρήσης Αυγής με τις αιμοδοσίες φυλετικού χαραχτήρα”, σημειώνει η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ.

“Σε αυτή τη περίοδο που οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη παίζουν το χαρτί του ρατσισμού, με τις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, την εκμετάλλευση τύπου Μανωλάδας, ανοίγοντας το δρόμο στο δυνάμωμα του φασισμού, οι διώξεις των αντιφασιστών είναι πρόκληση", υπογραμμίζει η ΚΕΕΡΦΑ.

Και προσθέτει:

“Η μήνυση κατά των διοργανωτών των αντιφασιστικών συλλαλητηρίων προήλθε από ομάδα που πρωτοστάτησε συστηματικά σε πογκρόμ την περίοδο 2008-2010 στη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα με τη κάλυψη της ΕΛΑΣ.
Είναι σκάνδαλο ότι ανάμεσα στους πολλούς διοργανωτές που μηνύονται παραπέμπεται για «διέγερση σε βιαιοπραγίες» ο Γραμματέας του ΕΕΚ εξ αιτίας της εβραϊκής του καταγωγής. Ο ρατσισμός στο πρόσωπο του αντισημιτισμού δεν έχει αποβληθεί από τους κρατικούς μηχανισμούς τόσα χρόνια μετά το ολοκαύτωμα και την εξόντωση των ελλήνων εβραίων στο Άουσβιτς.

Επιλέγεται και ο τέως πρύτανης του Πολυτεχνείου για τη φιλοξενία της ιστοσελίδας indymedia θυμίζοντας μας ότι ο χώρος του Πολυτεχνείου της εξέγερσης που φέτος συμπληρώνει 40 χρόνια είναι χώρος που επιστρέφουν ξανά και ξανά οι φασίστες υμνητές του Παπαδόπουλου για να πάρουν την εκδίκηση τους”, τονίζει η ΚΕΕΡΦΑ.

“Ανάμεσα στους μάρτυρες κατηγορίες είναι ο επικεφαλής ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής Η.Παναγιώταρος και η «κάτοικος Αγίου Παντελεήμονα» Θ.Σκορδέλλη, υπόδικη για το μαχαίρωμα Αφγανών προσφύγων σε δίκη που αναβλήθηκε εννέα φορές και κάποια φορά μάλιστα με ιατρικό έγγραφο χρυσαυγίτη ψυχίατρου!”.


Η ΚΕΕΡΦΑ ζητά επίσης να σταματήσει η δίωξη του Πέτρου Κωνσταντίνιου:
“Με εντολή των υπηρεσιών Κρατικής Ασφάλειας , του 2ου Τμήματος Πολιτεύματος, στις 24 Ιούλη ξεκίνησε δίωξη κατά της ΚΕΕΡΦΑ και του συντονιστή της Πέτρου Κωνσταντίνου, με πρόσχημα ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της κίνησης, που χαρακτήριζε ως εκδικητικές τις εκτελέσεις των αλβανών δραπετών από την ΕΛΑΣ και στηλίτευε την εφαρμογή της θανατικής ποινής ως αντιμετώπιση των δραπετών αντί της σύλληψης και της παραπομπής σε δίκη.
Μάλιστα, το μόνο έγγραφο που συνόδευε την δίωξη των μηχανισμών της Κρατικής Ασφάλειας και της παραγγελίας τους προς τις εισαγγελικές αρχές κατά του συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ ήταν ανακοίνωση από την ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, που παραπληροφορούσε και λασπολογούσε ασύστολα με γκαιμπελικό τρόπο. Κλήθηκε σε απολογία την Τετάρτη 28 Αυγούστου.

H δίωξη κατά της ΚΕΕΡΦΑ και του συντονιστή της, τις ίδιες μέρες, που φασίστες γράφουν συνθήματα έξω από τα Γραφεία της Τ.Ε. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αμπελοκήπων και απειλούν «Πέτρο θα πεθάνεις» δείχνει τον πανικό της κυβέρνησης μπροστά στις πρωτοβουλίες της κίνησης αλλά και ολόκληρου του αντιφασιστικού κινήματος που έχει μαζική απήχηση. Θυμίζουν παλιότερες εποχές διώξεων της αριστεράς”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...