Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοινώσεις ΚΕΔΔΕ και ΕΕΔΑ για τη δολοφονία του Π. Φύσσα

Την απόλυτη καταδίκη για τη δολοφονία και την απαίτησή της για παραδειγματική τιμωρία των ενόχων της δολοφονίας του Π. Φύσσα, εκφράζει η Κίνηση για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας – ΚΕΔΔΕ. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:
 

"Ο ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΑΥΓΗ

Ο ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΝΕΟΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Ο θάνατος του αντιφασίστα αγωνιστή Παύλου Φύσσα αποτελεί προσχεδιασμένη εν ψυχρώ πολιτική δολοφονία, εκτελεσμένη από τον παραστρατιωτικό βραχίονα της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής. Αποτελεί κορυφαία τρομοκρατική ενέργεια, ενταγμένη, με σειρά κλιμακούμενων κινήσεων (επίθεση σε μεταλλεργάτες μέλη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, Μελιγαλάς, δίκη κατά Σάββα και Μουτζούρη, διώξεις κατά Π. Κωνσταντίνου, απειλές κατά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.α.), σε γενικότερο σχέδιο κάμψης του ηθικού, της αυτοπεποίθησης, της μαχητικότητας και πάνω από όλα της νέας ανόδου και του γενικότερου πολιτικού ρόλου του εργατικού λαϊκού κινήματος για την ανατροπή της βάρβαρης επίθεσης. Εντάσσεται στην προετοιμασία ενός πολύ πιο σκληρού, νέου γύρου αντιλαϊκών μέτρων των δανειστών, της τρόικας ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ και της συγκυβέρνησης Σαμαρά. Φοβούνται για αυτό δολοφονούν! Δεν πείθουν για αυτό τρομοκρατούν!

Η Χρυσή Αυγή είναι η μόνο η αποκρουστική κορυφή ενός «μαύρου παγόβουνου». Η βαθιά και αξεπέραστη οικονομική κρίση και η ληστεία σε μισθούς και συντάξεις συνοδεύεται αναπόδραστα με την τάση των «πάνω» για παροξυσμό αντιδραστικότητας, για αναίρεση ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, σε ένα διαρκώς εκφασιζόμενο μνημονιακό «καθεστώς έκτακτης ανάγκης», που τώρα, με τις δολοφονίες και την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής παίρνει τριτοκοσμικές μορφές. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κινούνται, με αλληλοσυμπληρούμενους ρόλους, διαρκώς οι ίδιοι «στα άκρα» και εκτός «ευρωπαϊκού πολιτισμού» και «συνταγματικού τόξου», δείχνοντας το μέλλον της Ευρώπης τους και των Συνταγμάτων τους. Ενώ μεθοδεύουν τον κοινωνικό «εμφύλιο πόλεμο», ρίχνουν αποπροσανατολιστικά τις ευθύνες για την «αντιδημοκρατική εκτροπή» τους στο μαχόμενο εργατικό λαϊκό κίνημα και σε όλα τα κόμματα, συλλογικότητες και δυνάμεις που είναι οι φορείς της αυθεντικής δημοκρατίας, αντιστέκονται και αγωνίζονται για την ανατροπή της αντιδραστικής επίθεσης.

Τα τηλεοπτικά φερέφωνα της τρόικας και της συγκυβέρνησης, μαζί με τα πολιτικά μνημονιακά παχύδερμα αναλαμβάνουν να διασπείρουν το «κλίμα ανωμαλίας», το ζόφο της «εκτροπής» και το φόβο «πραξικοπήματος». Δίπλα τους, οι  σιτιζόμενοι και σιτιζόμενες αυλοκόλακες των συγκροτημάτων αναλαμβάνουν το ρόλο της «ηθικής διαπαιδαγώγησης» στο «νέο πολιτισμό» του κανιβαλικού κοινωνικού εκφασισμού. Ειδική αποστολή έχει ανατεθεί στην ακροδεξιά «μονταζιέρα» του Σαμαρά, η οποία συντονίζει πολιτικά και προπαγανδιστικά όλους τους παραπάνω.

Πίσω από όλους αυτούς βρίσκονται συγκεκριμένοι κύκλοι του ελληνικού κεφαλαίου και πολυεθνικών ομίλων, ειδικά ο «πρωτοπόροι» της αντίδρασης, της εκμετάλλευσης και της φοροδιαφυγής, εφοπλιστές, τραπεζίτες και βιομήχανοι – οφ σορ, επενδυτές «στοιχηματζήδες», ποδοσφαιρικοί «μεγαλοπαράγοντες» και νταβατζήδες της νύχτας με τους ιδιωτικούς στρατούς τους, οι οποίοι χρηματοδοτούν τη Χρυσή Αυγή στα κρυφά, ενώ κινητοποιούν τους παρακρατικούς μηχανισμούς στην αστυνομία, το στρατό, σε απόστρατους αξιωματικούς και καταδρομείς, καθώς και στο δικαστικό σύστημα για την προστασία της. Αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθεί και ο ρόλος των ξένων πρεσβειών και των μυστικών υπηρεσιών τους, ειδικά των ΗΠΑ και της ΕΕ, που αναρωτιούνται κατά τα άλλα για το «φαινόμενο του φασισμού», ενώ με το «μεγάλο αδελφό» παρακολούθησης ξέρουν ακριβώς τη δράση της Χρυσής Αυγής και το λιγότερο τη συγκαλύπτουν.

Αυτό το μνημονιακό εκφασιζόμενο καθεστώς διαρκούς «έκτακτης ανάγκης» μπορεί να σπάσει, να νικηθεί και να ανατραπεί. Οι σημερινοί νέοι αγώνες, με πρωτοπόρο τον αγώνα διαρκείας των καθηγητών και των άλλων κλάδων δείχνει το δρόμο. Σε αυτό το δρόμο θα σπάσει η νεοφασιστική μνημονιακή τρομοκρατία και όχι με «συνταγματικά τόξα». Με αποφασιστικό αγωνιστικό, δημοκρατικό, αντιφασιστικό μέτωπο πάλης του μαζικού κινήματος και τη δική του νόμιμη αυτοάμυνα.

-       Να συλληφθούν, να δικαστούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά όλοι οι ένοχοι για τη δολοφονία του Π. Φύσσα και για όλα τα εγκλήματα των φασιστών"!

 Το Δ.Σ  της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

     
Για το ίδιο θέμα το  διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του
Ανθρώπου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ

Η χτεσινή δολοφονία πολιτικών κινήτρων στο Κερατσίνι είναι μια ένδειξη κλιμάκωσης των περιστατικών της ναζιστικής βίας που έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται, κατά κανόνα ατιμώρητα, χωρίς οι δράστες να έχουν λάβει ένα μήνυμα ικανής πολιτειακής αντίδρασης. Είτε η στάση των ελληνικών διωκτικών αρχών προδίδει ανοχή λόγω συμπάθειας, είτε απόσταση λόγω φόβου, ένα είναι βέβαιο: ότι όσο τα μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης κατά το άρθρο 187 ΠΚ δρουν ανενόχλητα, είτε ως ηθικοί είτε ως φυσικοί αυτουργοί κακουργημάτων, τόσο τα κακουργήματα αυτά θα γίνονται συχνότερα και βαρύτερα.
Η χτεσινή δολοφονία εγγράφεται στη στρατηγική της έντασης που με σαφήνεια έχει προαναγγελθεί δια στόματος βουλευτή της. Θυμίζουμε τα λόγια Παναγιώταρου στη συνέντευξη του στο BBC. Λιγότερο από ένα χρόνο πριν, στις 17 Οκτωβρίου 2012, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής λέει: «Η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη για ένα νέο είδος Εμφυλίου. Από τη μία πλευρά θα υπάρχουν εθνικιστές, όπως εμείς, και Έλληνες που θέλουν η χώρα μας να είναι όπως ήταν, και από την άλλη πλευρά, οι παράνομοι μετανάστες, οι αναρχικοί και όλοι αυτοί που έχουν κατ’ επανάληψη καταστρέψει την Αθήνα.»
Είναι προφανές ποιοι είναι οι στόχοι της ναζιστικής βίας σήμερα. Μας τις υπαγορεύουν οι ίδιοι: από τις επιθέσεις εναντίον Αιγυπτίων πέρσι στο Πέραμα, στο πρόσφατο συμβάν εναντίον μελών του ΚΚΕ, και τις διαρκείς δηλώσεις των αξιωματούχων της ΧΑ ότι «το απόστημα θα σπάσει», η ναζιστική βία στρέφεται εναντίον αυτών που χαλάνε την «καθαρή» κοινωνία που ονειρεύονται..
Αν η ελληνική κοινωνία και πολιτεία περιμένει άπρακτη την προαναγγελία της πιο διευρυμένης ομάδας – στόχου, τότε πλέον η αυτοεκπληρούμενη προφητεία της ΧΑ θα έχει δικαιωθεί μαζί με το γνωστό απόφθεγμα: «Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους, δεν διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος. Όταν ήρθαν για τους κομμουνιστές δεν φώναξα, γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής. Όταν κατεδίωξαν τους τσιγγάνους, ούτε τότε φώναξα, γιατί δεν ήμουν τσιγγάνος. Όταν έκλεισαν το στόμα των Ρωμαιοκαθολικών που αντιτάσσονταν στο φασισμό, δεν έκανα τίποτα γιατί δεν ήμουν καθολικός. Μετά ήρθαν να συλλάβουν εμένα, αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί μαζί μου..» Η εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή είναι έτοιμη από καιρό".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...