Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Επίθεση με βόμβα Μολότωφ σε τζαμί της Ξάνθης

Βόμβα μολότωφ σε τζαμί του Αβάτου πέταξαν άγνωστοι τα ξημερώματα της Δευτέρας. Όπως έγινε γνωστό δύο άτομα που επέβαιναν σε δίκυκλο, περίπου στις 2:50 της Δευτέρας πέρασαν έξω από το τέμενος του Αβάτου και πέταξαν βόμβα μολότωφ με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές. Πιο συγκεκριμένα έσπασαν τζάμια του τεμένους και προκλήθηκε μικρής έκτασης πυρκαγιά.
Στο σημείο έφτασε άμεσα και επενέβη η Πυροσβεστική Υπηρεσία που κατέσβησε αρκετά γρήγορα την πυρκαγιά καθώς επίσης και άνδρες της Ασφάλειας Ξάνθης. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες στο στόχαστρο των άγνωστων δραστών – που έχουν διαφύγει της σύλληψης και αναζητούνται- βρέθηκε και ένα αυτοκίνητο στην ίδια περιοχή, στο μπροστινό μέρος του οποίου τοποθέτησαν στουπί εμποτισμένο με εύφλεκτο υλικό και το έβαλαν φωτιά, προκαλώντας επίσης μικρές ζημιές μέχρι να κατασβηστεί από την Πυροσβεστική.
Για την ταυτότητα των δραστών και τα κίνητρά τους μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν επί του παρόντος και δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να καθοδηγούν την έρευνα των αρχών. Όπως είναι λογικό η επίθεση με μολότωφ σε τζαμί είναι ένα σοβαρό ζήτημα με αρκετές προεκτάσεις και η ενημέρωση είναι, μέχρι στιγμής, περιορισμένη.
[via xanthipress]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...