Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Απέσπασαν τα δεδουλευμένα οι 35 μετανάστες εργάτες γης

Η εμπειρία και το κύρος του ΠΑΜΕ στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, ο ταξικός προσανατολισμός και οι στοχευμένες και προσεγμένες βήμα προς βήμα αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε συνδυασμό με την αποφασιστικότητα και αγωνιστική διάθεση των 35 περίπου εργατών γης από τη Σενεγάλη και το Πακιστάν, στους οποίους η εργοδοσία των Θερμοκηπίων «Κρίτων» στο Καλπάκι Ιωαννίνων όφειλε δεδουλευμένα περίπου 45.000 ευρώ, έφερε για ακόμη μια φορά αποτέλεσμα
 
.Οι εργαζόμενοι πληρώθηκαν μετά από υποθήκευση περιουσίας της εργοδοσίας. Τα χρήματα εκταμιεύθηκαν στο όνομα δικηγόρου του ΠΑΜΕ και αποδόθηκαν στους εργαζόμενους μετανάστες, χθες το μεσημέρι.
 
Η καταβολή των δεδουλευμένων στους μετανάστες εργάτες γης αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, στέλνει ελπιδοφόρο μήνυμα σε μια περίοδο όξυνσης της απλήρωτης εργασίας σε όλο και περισσότερους κλάδους και χώρους δουλειάς, όξυνσης της αντεργατικής επίθεσης που συνάδει με την επιβολή ακόμη πιο σκληρών, βάρβαρων μέτρων.
 
Η απόσπαση των δεδουλευμένων από τους Σενεγαλέζους και Πακιστανούς εργάτες γης αποτελεί σημαντική αγωνιστική παρακαταθήκη, για τη συνέχιση και κλιμάκωση των αγώνων των εργαζομένων σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς. Δίνει αγωνιστική ταξική απάντηση κόντρα στη δημαγωγία και την προχειρότητα αριστεριστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...