Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

"Με Λένε Ευρώπη": Νέο βιβλίο του Γκαζμέντ Καπλάνι

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Λιβάνη,παρουσιάζει το νέο βιβλίο του Γκαζμέντ Καπλάνι Με Λένε Ευρώπη. Η παρουσίαση θαπραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010, στις 20:00, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).

Το βιβλίο Με Λένε Ευρώπη, το δεύτερο του συγγραφέα, κινείται μεταξύ μυθοπλασίας και πραγματικότητας. Πρόκειται για το δεύτερο τόμο μιας τριλογίας εν προόδω, γύρω από το θέμα της μετανάστευσης και της ταυτότητας. Ένας ηλικιωμένος Αλβανός, ξενιτεμένος εδώ και μισό αιώνα, επιστρέφει εν έτει 2041 στα Τίρανα. Εκεί, σ' αυτή την πόλη, που του θυμίζει το κακέκτυπο της Αθήνας που γνώρισε στα νιάτα του, ανακαλεί τις δικές του εμπειρίες από τη χώρα μας. Ο βασικός κορμός της αφήγησης διακόπτεται κάθε τόσο από μαρτυρίες μεταναστών δεύτερης γενιάς -όχι μόνο από την Αλβανία, αλλά κι από το Σουδάν, την Κένια ή τη Νιγηρία- που ακόμα δε διαθέτουν «χαρτιά», και από εξομολογήσεις νέων αλλά και μεγαλύτερων σε ηλικία που είτε εκπλήρωσαν τα όνειρά τους είτε αγωνίζονται να βρουν τη θέση τους στην Ελλάδα.

Ο Γκαζμέντ Καπλάνι γεννήθηκε το 1967 στην Αλβανία. Από εκεί μετανάστευσε στην Ελλάδα το 1991. Αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Από το 2001 εργάζεται ως αρθρογράφος στην εφημερίδα Τα Νέα. Το πρώτο του βιβλίο Μικρό Ημερολόγιο Συνόρων που κυκλοφόρησε επίσης από τις Εκδόσεις Λιβάνη, έχει ήδη μεταφραστεί στα αγγλικά, στα πολωνικά και στα δανέζικα.

Ομιλητές
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο ηθοποιός Δημήτρης Πιατάς και οι δημοσιογράφοι Τάσος Τέλλογλου και Αχιλλέας Πεκλάρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...