Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Χρ. Παπουτσής: Η πόρτα της Νομικής ήταν ανοιχτή από τη νεολαία του ΣΥΝ

«Η πόρτα της Νομικής ήταν ανοιχτή από τους νεολαίους του Συνασπισμού που ήταν εκεί», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης.

Ερωτηθείς σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στη Νομική και τις επικρίσεις περί ολιγωρίας του υπουργείου, ο κ. Παπουτσής επανέλαβε πως η αστυνομία δεν θα έκανε τίποτε χωρίς την έγγραφη δήλωση της πρυτανικής αρχής.

Εισαγγελικές κλήσεις σε οκτώ
Εν τω μεταξύ, ευθύνες στην υπόθεση της κατάληψης της Νομικής Σχολής από μετανάστες αναζητά η Δικαιοσύνη. Ήδη, ο Εισαγγελέας Εφετών Σπύρος Μουζακίτης, που διενεργεί προκαταρκτική εξέταση, απέστειλε οκτώ κλήσεις για κατάθεση, με την ιδιότητα του υπόπτου.
Η μία από τις κλήσεις αφορά τον πρύτανη του Πανεπιστήμιου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη, που καλείται να δώσει εξηγήσεις για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος (πλημμέλημα).
Οι υπόλοιπες κλήσεις, μέχρι στιγμής, αφορούν το αδίκημα της προώθησης και διακίνησης μεταναστών (κακούργημα) και απευθύνονται σε μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης, που στήριξαν τους μετανάστες απεργούς πείνας. Παράλληλα, ο εισαγγελέας συνεχίζει την έρευνα για τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.
Νεολαία ΣΥΝ Αν η αλληλεγγύη είναι έγκλημα, είμαστε όλοι ένοχοι
«Στο επικοινωνιακό μπαράζ των τελευταίων ημερών, που συστηματικά διαστρέβλωσε τα γεγονότα σχετικά με τη φιλοξενία των απεργών πείνας μεταναστών εργατών, έρχεται ως αποκορύφωμα η σημερινή εισαγγελική κλήση σε μέλη της επιτροπής αλληλεγγύης και στον πρύτανη του ΕΚΠΑ», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η νεολαία του ΣΥΝ.
Η νεολαία του ΣΥΝ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «έχει επιλέξει να μην αφήσει καμία κοινωνική κατάκτηση ανέπαφη. Επιδιώκει, σε ένα ντελίριο αυταρχισμού, να τσακίσει κάθε κοινωνικό αγώνα και να ποινικοποιήσει πολιτικές πρακτικές που υπερασπίζονται τη ζωή, την αξιοπρέπεια, την εργασία».
«Η εισαγγελική κλήση - και ιδιαίτερα ως υπόπτων για το κακούργημα της ''διακίνησης παράνομων μεταναστών'' - αγωνιστών, που έκαναν το ''έγκλημα'' να σταθούν αλληλέγγυοι από την πρώτη στιγμή σε έναν δίκαιο αγώνα, εκτός από μια εξόφθαλμα χαλκευμένη κατηγορία, αποτελεί τομή αντιδημοκρατικής εκτροπής, μας δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ μαζί με τους παρατρεχάμενους του δεν διστάζουν σε τίποτα μπροστά στην εμπέδωση ενός κλίματος υποταγής και μηδενικής ανοχής. Με πρόσχημα την κρίση, έχουν επιλέξει να μην αφήσουν τίποτα όρθιο όσον αφορά τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα, χτίζουν μια αυταρχική δημοκρατία και επιχειρούν να τσακίσουν κάθε κατάκτηση των εργαζομένων και της νεολαίας. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Καταλήγοντας η νεολαία του ΣΥΝ υπογραμμίζει πως «αν η κυβέρνηση ψάχνει κάποιον ένοχο ανάμεσά μας, δεν χρειάζεται να χάνει τον χρόνο της, ας μας καλέσει όλους και όλες. Αν η αλληλεγγύη είναι έγκλημα, είμαστε όλοι ένοχοι».
Κατάργηση απόφασης για εξατομικευμένη νομιμοποίηση μεταναστών
Παράλληλα, στην κατάργηση απόφασης του υπουργού Εσωτερικών της ΝΔ Προκόπη Παυλόπουλου, με την οποία νομιμοποίθηκαν εξατομικευμένα παράνομοι μετανάστες για λόγους υγείας προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.
Όπως επισημαίνει και πάλι το υπουργείο, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε άκριτες νομιμοποιήσεις είτε μαζικές είτε και μεμονωμένες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...