Image via Wikipedia
Συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ είχε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χ. Παπουτσής για το θέμα των μεταναστών - απεργών πείνας στο κτίριο Υπατία, στη σκιά του νέου «όχι» που είπαν οι μετανάστες στην πρόταση της κυβέρνησης.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απέρριψε εκ νέου κάθε ενδεχόμενο μαζικής νομιμοποίησης μεταναστών, ενώ από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσαν την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να πάρει άμεσα πρωτοβουλία ώστε να ικανοποιηθούν θεμελιώδη αιτήματα των απεργών με την εξασφάλιση άδειας παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους.
« Όπως επανειλημμένα έχει δηλώσει η κυβέρνηση, για εμάς προέχει η ανθρώπινη ζωή. Η ζωή των ανθρώπων που ζουν στην Ελλάδα, είτε νόμιμα είτε παράνομα. Η ζωή είναι πάνω από όλα. Και οι νόμοι υπάρχουν, ακριβώς, για να οργανώνουν τη ζωή των ανθρώπων. Η κυβέρνηση οφείλει να υλοποιήσει τους νόμους του ελληνικού κράτους. Φυσικά, μέσα στα όρια της νομιμότητας, πάντοτε μπορεί να δίνει πολιτικές λύσεις. Στην προκειμένη περίπτωση, δεν υπάρχει δυνατότητα μαζικής νομιμοποίησης των μεταναστών, δεν το αντέχει η ελληνική κοινωνία», ξεκαθάρισε ο κ. Παπουτσής και πρόσθεσε:
«Εκείνο πάνω στο οποίο εργάζεται κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή, είναι πρώτα από όλα να προστατευτεί η ζωή των ανθρώπων. Σεβόμαστε τον αγώνα τους, σεβόμαστε την απεργία πείνας. Είναι μεγάλη υπόθεση κάποιος να παίρνει την απόφαση να κάνει απεργία πείνας και να θέσει τη ζωή του σε κίνδυνο, αλλά, από την άλλη πλευρά, αυτό το οποίο ζητούν οι μετανάστες, δηλαδή τη μαζική νομιμοποίηση, αυτό δεν μπορεί να γίνει».
Κλείνοντας, ο κ. Παπουτσής δεσμεύθηκε ότι θα μεταφέρει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών και τον Πρωθυπουργό, επαναλαμβάνοντας ότι ισχύουν οι προτάσεις τις οποίες έχει κάνει η κυβέρνηση.
Ο υπουργός απηύθυνε έκκληση να λυθεί το ταχύτερο δυνατό η απεργία πείνας. «Πρέπει», τόνισε, «να δοθεί λύση. Πρέπει να δοθεί άμεση λύση, νοικοκυρεμένη λύση, έτσι ώστε να μπορέσουμε να είμαστε συνεπείς και στις υποχρεώσεις μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και στο πλαίσιο του Schengen».
Το αίτημά μας είναι σαφέστατο και μπορεί να εφαρμοστεί. Εδράζεται στο άρθρο 21 του Νόμου 3907, όπου για λόγους φιλευσπλαχνίας μπορεί να λυθεί άμεσα το θέμα. Συναντήσαμε τη κατανόηση του υπουργού και ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση στο σύνολό της και ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα αντιμετωπίσουν το θέμα ώστε να μην έχουμε ό,τι δεν θέλουμε σε αυτόν τον τόπο, δήλωσε από την πλευρά του ο Μανώλης Γλέζος.
Με τη σειρά του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει μία πρωτοβουλία πολιτικού χαρακτήρα για μία θετική διέξοδο, κρίνοντας πως θα είναι «τραγωδία για τη χώρα, τραγωδία ιστορικής σημασίας αν οδηγηθούμε από την απεργία πείνας σε μοιραίες ανεπίστρεπτες εξελίξεις».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ