Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Υπ. Υγείας: «Να μεταφερθούν όλοι οι απεργοί πείνας στα νοσοκομεία»

Έκκληση για την άμεση μεταφορά όλων των απεργών πείνας στα νοσοκομεία απευθύνει το υπουργείο Υγείας, εν όψει και του επικείμενου κύματος κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η κατάσταση των περισσότερων εκ των απεργών πείνας δεν αφήνει πολλά περιθώρια, γι’ αυτό καλούν τους ίδιους και την Επιτροπή Αλληλεγγύης να συναινέσουν στη μεταφορά τους σε νοσοκομεία.

Στο κτίριο μετέβησαν ο διοικητής της Α’ Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής Άρης Μουσιώνης και ο διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρος Παπαδημητρίου για να συζητήσουν την πρόταση με τους ίδιους τους απεργούς πείνας.

Πολλοί από τους απεργούς πείνας στην Υπατία είναι εξαντλημένοι μετά από 42 ημέρες απεργίας πείνας και παράλληλα θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και τον επερχόμενο χιονιά.

Ήδη, περισσότεροι από 100 απεργοί πείνας έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία, 88 από την Υπατία και 18 από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, πολλοί από αυτούς που δεν νοσηλεύονται ακόμη παρουσιάζουν υποθερμία, με τη θερμοκρασία τους να έχει πέσει στους 34 ή 35 βαθμούς.
Όπως αναφέρουν οι γιατροί που παρακολουθούν τους μετανάστες της Υπατίας, οι απεργοί πείνας που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο είχαν συμπτώματα αφυδάτωσης και μυϊκούς σπασμούς, ενώ ορισμένοι βρίσκονταν ένα βήμα πριν από τη νεφρική ανεπάρκεια.

Ένας από τους μετανάστες της Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε σε προκωματώδη κατάσταση εξαιτίας υπογλυκαιμικού επεισοδίου, ενώ οι υπόλοιποι με υπόταση και κάποιοι με βραδυκαρδία. Συνολικά, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο νοσηλεύονται 16 μετανάστες απεργοί πείνας.

Να σταματήσει το παιχνίδι με τις ζωές των μεταναστών απεργών πείνας ζητεί το ΚΚΕ και επιρρίπτει στην κυβέρνηση ευθύνη για τη μη ικανοποίηση του αιτήματός τους. «Ο ερχομός της κακοκαιρίας καθιστά τις ώρες κρίσιμες και δεν επιτρέπεται καμία ολιγωρία» τονίζεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ. TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...