Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Ευρωδιασυρμός για μετανάστες και φυλακές

Διασυρμός της Ελλάδας από το Συμβούλιο της Ευρώπης: εξέδωσε σήμερα δημόσια καταγγελία για τις συνθήκες κράτησης των λαθρομεταναστών και την κατάσταση των φυλακών στη χώρα μας _ μέτρο στο οποίο έχει καταφύγει μόνο άλλες πέντε φορές από το 1989, δύο για την Τουρκία και τρεις για την Τσετσενία!

Από το κακό στο χειρότερο

Ο στόχος της _ πολύ σκληρά διατυπωμένης _ δημόσιας καταγγελίας είναι να τονίσει την μακροχρόνια άρνηση της Ελλάδας να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της Επιτροπής για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων (CPT) η οποία έχει πραγματοποιήσει 10 επισκέψεις στη χώρα από το 1993. Η Επιτροπή υποστηρίζει ότι η Αθήνα όχι μόνο έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια τις υποδείξεις της αλλά και ότι η μεταχείριση των παράνομων μεταναστών και των φυλακισμένων επιδεινώθηκε τα τελευταία χρόνια καθώς και ότι σε πολλές περιπτώσεις οι ελληνικές αρχές είπαν ψέμματα για τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

«Η Επιτροπή προσπάθησε σταθερά να πραγματοποιήσει εποικοδομητικό διάλογο με τις ελληνικές αρχές», αναφέρει η καταγγελία. «Ομως η συνεχιζόμενη έλλειψη δράσης δεν μας αφήνει άλλη λύση παρά να καταφύγουμε στο ασυνήθιστο μέτρο της δημόσιας καταγγελίας».
Η καταγγελία αναφέρει ότι «ήδη από την επίσκεψη του 1997, η CPT είχε εκφράσει ανησυχία για τις συνθήκες κράτησης των λαρθομεταναστών» και ότι «οι εκθέσεις του 2005, του 2007, του 2008 και του 2009» επανέλαβαν τα ίδια πράγματα όμως η Αθήνα «συνέχισε να αγνοεί τις συστάσεις» της.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...