Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ - Ραγκούση για τους μετανάστες

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ιωάννη Ραγκούση πραγματοποίησαν σήμερα Βουλευτές και μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σχετικά με την απεργία πείνας και τα αιτήματα των 300 μεταναστών εργατών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καθώς και για τα γενικότερα ζητήματα που αφορούν την νομιμοποίηση μεταναστών στη χώρα.

Στη συνάντηση από την πλευρά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. συμμετείχαν οι βουλευτές Θοδωρής Δρίτσας Α΄ Πειραιά και Νησιών, Παναγιώτης Λαφαζάνης Β΄ Πειραιά και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Γιάννης Μπανιάς, Γιάννης Θεωνάς και Τάσος Κορωνάκης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τα στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τόνισαν στον Υπουργό την ανάγκη θεσμοθέτησης συνολικής ρύθμισης για τους μετανάστες που ζουν και εργάζονται στη χώρα και γι’ αυτό το λόγο τις επόμενες ημέρες η Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα καταθέσει στη Βουλή Πρόταση Νόμου.

Υπογράμμισαν ωστόσο ότι επείγει η εξεύρεση λύσης για την ικανοποίηση των αιτημάτων των 300 μεταναστών απεργών πείνας. Υποστήριξαν μάλιστα ότι τόσο η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας όσο και η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου έχουν καταθέσει σαφείς προτάσεις με βάση την ισχύουσα νομοθεσία στο πλαίσιο της ικανοποίησης των αιτημάτων των μεταναστών απεργών πείνας.

Καταλήγοντας, οι βουλευτές και τα μέλη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δήλωσαν ότι η συνάντηση αυτή είναι μια παρέμβαση – έκκληση προς την Κυβέρνηση να επιδείξει γενναιότητα στις αποφάσεις της για την ικανοποίηση των αιτημάτων των 300 μεταναστών απεργών πείνας, πριν ακολουθήσουν τραγικές μοιραίες εξελίξεις, που μπορεί να συμβούν από στιγμή σε στιγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...