Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Σχεδόν 9.000 οι συλλήψεις παράνομων μεταναστών το α’ τετράμηνο του 2011

Στις 8.738 ανέρχονται οι συλλήψεις παράνομων μεταναστών που πραγματοποιήθηκαν το πρώτο τετράμηνο του 2011 από τις υπηρεσίες των Αστυνομικών Διευθύνσεων Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, όπως προκύπτει από έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Αθανάσιου Νάκου, σχετική με πρόσφατο σοβαρό επεισόδιο στον Έβρο μεταξύ Τούρκων δουλεμπόρων και Ελλήνων συνοριακών φρουρών, ο κ. Παπουτσής υπογραμμίζει ότι οι ελληνικές δυνάμεις αστυνόμευσης των συνόρων έχουν ενισχυθεί σημαντικά, ενώ σχεδιάζονται συνολικές παρεμβάσεις και νέες δομές.
Ενημερώνει παράλληλα τον βουλευτή ότι στις 20 Μαΐου, στην αγροτική περιοχή Τυχερού Έβρου είχαν αναπτυχθεί αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης και δυνάμεις του FRONTEX για την αποτροπή διέλευσης των συνόρων, μιας ομάδας παράνομων μεταναστών που είχε εντοπιστεί στην παραποτάμια περιοχή, επί του τουρκικού εδάφους, καθώς και δύο βάρκες με τέσσερις λαθροδιακινητές. Τα άτομα αυτά είχαν εντοπιστεί και από το αεροσκάφος του FRONTEX.
Τα άτομα αυτά, τέθηκαν σύμφωνα με τον υπουργό υπό στενή παρακολούθηση και επιτήρηση από τις ελληνικές αρχές και έτσι απετράπη η διέλευση των συνόρων μας. Καθ' όλη τη διάρκεια των μετακινήσεων τους υπήρξε επίσης στενή συνεργασία με τις τουρκικές αρχές, με αποτέλεσμα να συλληφθούν από την τουρκική πλευρά 97 παράνομοι μετανάστες, οι οποίοι είχαν κρυφτεί στη γύρω περιοχή.
Στο έγγραφό του, ο κ. Παπουτσής διαβεβαιώνει ότι θα καταβληθούν περισσότερες προσπάθειες για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της παράνομης εισόδου αλλοδαπών στη χώρα μας, με την ενίσχυση ελέγχων στα σύνορα και την εφαρμογή των διεθνών κανόνων για την επαναπροώθηση στις χώρες τους καθώς και για την εφαρμογή σύγχρονων και αυστηρών κανόνων για το πολιτικό άσυλο στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ.
piazzadelpopolo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...