Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΔΗΜ.ΑΡ: «Aνεμπόδιστη διέλευση στο Στόλο της Ελευθερίας για τη Γάζα».

Ανακοίνωση του Τομέα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής της Δημοκρατικής Αριστεράς για τη διέλευση του «Στόλου της Ελευθερίας» στη Γάζα
 
Ο αποκλεισμός  της Γάζας, που επιβλήθηκε από  το 2005, είναι μια απαράδεκτη κατάσταση, που έχει καταδικαστεί από όλους  τους διεθνείς οργανισμούς στο όνομα  των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και  του διεθνούς δικαίου. Η ισραηλινή  κυβέρνηση κρατά όμηρο, σε μια μικρή περιοχή, ενάμιση εκατομμύριο άμαχο πληθυσμό, που ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας έχοντας βιώσει τους βομβαρδισμούς του 2009 και 2010. Η επιβολή της ανεμπόδιστης διέλευσης του διεθνούς Στόλου της Ελευθερίας που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια ως  ένδειξη αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό, είναι το ελάχιστο που μπορούν να κάνουν οι δυτικές χώρες και τα Ηνωμένα Έθνη απέναντι στην ισραηλινή αυθαιρεσία και τη μέχρι σήμερα αποτυχία τους να θέσουν τέρμα στη βαρβαρότητα του αποκλεισμού.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ  ΑΡΙΣΤΕΡΑ υπενθυμίζει στην ελληνική κυβέρνηση πως έχει καθήκον να προστατεύσει τους έλληνες πολίτες  που συμμετέχουν, παρεμβαίνοντας στις ισραηλινές αρχές για την αποφυγή οποιασδήποτε επικίνδυνης κλιμάκωσης.  
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ  ΑΡΙΣΤΕΡΑ προσηλωμένη στην εδραίωση της ειρήνης στην περιοχή, υποστηρίζει  την ύπαρξη ενός βιώσιμου και κυρίαρχου  παλαιστινιακού κράτους δίπλα στο  κράτος του Ισραήλ, με εγγυημένη την ύπαρξη και την ασφάλειά του σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και τη σταθερή θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αμοιβαία αναγνώριση των δύο κρατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...