Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

«Ανθρωπιά» στα θέματα ασύλου ζητά από τους Ευρωπαίους ηγέτες η Μάλμστρομ

Να επιδείξουν «λίγη ανθρωπιά» στις αποφάσεις που θα λάβουν σχετικά με τη μετανάστευση και το άσυλο κατά τη διάρκεια της συνόδου τους το Σάββατο στις Βρυξέλλες, ζήτησε από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Ευρωπαία επίτροπος, αρμόδια για Εσωτερικές Υποθέσεις, Σεσίλια Μάλμστρομ.
«Κατά τα τελευταία χρόνια παρακολουθούμε την αυξανόμενη υποστήριξη στην ΕΕ προς λαϊκιστικά κινήματα και ακροδεξιά κόμματα», σημειώνει εκφράζοντας τη λύπη της γι' αυτό σε σχετική ανακοίνωση η Μάλμστρομ και προειδοποιεί ότι «η συνέπεια τούτου είναι μια απειλή προς τις αξίες της ανοχής, της αλληλεγγύης και του αμοιβαίου σεβασμού που κινδυνεύουν να κάνουν βήματα προς τα πίσω. Σε ό,τι αφορά τον τομέα ευθύνης μου, το άσυλο, τη μετανάστευση , την ένταξη και την διασυνοριακή συνεργασία έχω διαπιστώσει ότι η ξενοφοβία βρίσκεται σε άνοδο».
«Οι πολιτικοί ηγέτες παντού στην Ευρώπη έχουν σπεύσει να καταδικάσουν τις βιαιότητες στη Συρία, στην Λιβύη, στην Ακτή Ελεφαντοστού, αλλά όταν πρόκειται να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες αυτών των εξελίξεων και ειδικά όταν πρέπει να κινητοποιηθούν σχετικά με την άφιξη παιδιών, γυναικών και ανδρών στην Ευρώπη, από αυτές ή άλλες χώρες, που ζητούν προστασία και μια καλύτερη ζωή, οι Ευρωπαίοι ηγέτες γίνονται ξαφνικά πολύ απρόθυμοι να προσφέρουν υποστήριξη»,αναφέρει και σημειώνει ότι «οι λέξεις δεν αξίζουν τίποτε εάν δεν συνοδεύονται από πράξεις». Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής της η Μάλμστρομ καλεί τους ηγέτες της ΕΕ να προχωρήσουν τις διαπραγματεύσεις σχετικά με το κοινό καθεστώς ασύλου που προς το παρόν βρίσκεται σε αδιέξοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...