Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011

Ένα καράβι ξεκινά για τη Γάζα με δύο Γιαννιώτες στο πλήρωμά του

Για δεύτερη χρονιά ένας ολόκληρος στόλος αποτελούμενος από δέκα πλοία τα οποία θα ξεκινήσουν από όλες τις άκρες του κόσμου, θα ξεκινήσουν στο τέλος του μήνα προς τη Γάζα, με σκοπό να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους της που την έχουν πραγματικά ανάγκη.Απ' αυτήν την προσπάθεια δε θα μπορούσε να λείπει και η Ελλάδα.
 
Έτσι «ένα καράβι για τη Γάζα» θα αρχίσει το ταξίδι του από τον Πειραιά και μάλιστα στο πλήρωμά του θα μετέχουν και δύο Γιαννιώτες, ο Αλαντάση Εσάμ και ο Γιάννης Βαΐτσης οι οποίοι εργάζονται ως νοσηλευτές στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι φίλοι εδώ και είκοσι χρόνια.
 
Και οι δύο δηλώνουν αποφασισμένοι να πάρουν τα ρίσκα τους και να φτάσουν μέχρι τη Γάζα, γνωρίζοντας βέβαια το άσχημο παρελθόν της πρώτης προσπάθειας που έγινε πέρσι, όταν ισραηλινές δυνάμεις δεν δίστασαν να ανοίξουν πυρ ενάντια στα καράβια που πλησίαζαν τότε τη λωρίδα της Γάζας, φέρνοντας μαζί τους ιατροφαρμακευτική και όχι μόνο βοήθεια.
 
Με δηλώσεις που έκανε χθες ο κ. Εσάμ, τόνισε πως η πρωτοβουλία που ονομάζεται «Ένα καράβι για τη Γάζα», δημιουργήθηκε από την ανάγκη των ανθρώπων να βοηθήσουν τους κατοίκους της, αφού τα Ηνωμένα Έθνη στην ουσία δεν κάνουν τίποτα γι' αυτούς.«Θέλουμε να δείξουμε ότι μπορούμε να μεταφέρουμε τα φάρμακα και να βοηθήσουμε το νοσοκομείο, αρκεί να μας αφήσουν οι ισραηλινοί. Ζητάμε τη συμπαράσταση του γιαννιώτικου λαού», είπε ο κ. Εσάμ.Από τη μεριά του ο Γιάννης Βαΐτσης, αναφέρθηκε στην εκδήλωση που ετοιμάζεται να πραγματοποιηθεί στα Γιάννινα, από τα μέλη της πρωτοβουλίας.
 
Αυτή θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, την Παρασκευή στις 7 το απόγευμα, με κεντρικό ομιλητή τον Ισλάτ Σαμπρί, ο οποίος θα ενημερώσει τους παρευρισκόμενους για τις δράσεις τις οργάνωσης αυτής.Ταυτόχρονα μέχρι και το τέλος του μήνα, οπότε θα αναχωρήσει το καράβι, μέλη της πρωτοβουλίας θα μοιράζουν ενημερωτικό υλικό σε κεντρικά σημεία της πόλης, ζητώντας την οποιαδήποτε μορφή βοήθειας μπορεί να δώσει ο καθένας μας.Από οικονομικής, ιατρικής ή όποιας άλλης υλικής πλευράς.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...