Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Επιμένουν οι συμμετέχοντες στον στολίσκο για τη Γάζα

Αποφασισμένα να προχωρήσουν στη συμμετοχή τους στον στολίσκο που έχει σκοπό να ξεκινήσει τις προσεχείς ημέρες με προορισμό στη Λωρίδα της Γάζας είναι τα μέλη της οργάνωσης «Ενα Καράβι για τη Γάζα», παρά τη δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών που ουσιαστικά αποθαρρύνει αυτό το ενδεχόμενο. Η οργάνωση προτίθεται να πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου την προσεχή Δευτέρα 27 Ιουνίου. Ωστόσο, το Λιμενικό Σώμα ανακοίνωσε ήδη τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων με σκοπό να αποφευχθούν κίνδυνοι για όσους λάβουν μέρος στον στολίσκο. Βάσει των τελευταίων πληροφοριών πάντως, ο στολίσκος δεν πρόκειται να αναχωρήσει

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της οργάνωσης «Ενα Καράβι για τη Γάζα», ο διεθνής «Στόλος της Ελευθερίας ΙΙ - Παραμένοντας Άνθρωποι» θα αποτελείται από 10 πλοία. Τα δύο θα είναι φορτηγά που θα μεταφέρουν φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας. Τα υπόλοιπα θα είναι επιβατηγά με εκατοντάδες επιβάτες, ανάμεσά τους, πολιτικούς, ευρωβουλευτές, συγγραφείς, εκπροσώπους θρησκευτικών δογμάτων, ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού και ακτιβιστές. Θα επιβαίνουν επίσης αρκετά συνεργεία διεθνών τηλεοπτικών σταθμών. Οι συμμετέχοντες επιμένουν μάλιστα ότι κάλεσαν τα Ηνωμένα Εθνη να ελέγξουν το φορτίο τους, αλλά αντ' αυτού ο Γενικός Γραμματέας εξέδωσε ανακοίνωση αποθαρρύνοντας την αποστολή.
 
Το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, λαμβάνοντας υπόψη την από 22-06-2011 ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών  έχει λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα στον τομέα ασφάλειας ναυσιπλοΐας προς αποφυγή των κινδύνων που συνεπάγεται για την ασφάλεια πληρωμάτων, επιβατών και πλοίων τυχόν συμμετοχή σε στολίσκο με προορισμό τη Γάζα.
 Συγκεκριμένα, δόθηκαν εντολές στις Λιμενικές Αρχές της χώρας για την επίδοση στους πλοιάρχους των πλοίων ανεξαρτήτως σημαίας της σχετικής Αγγελίας προς Ναυτιλλομένους στην οποία προσδιορίζεται ο θαλάσσιος χώρος ναυτικού αποκλεισμού από το Ισραήλ.
 Ειδικότερα για τα πλοία υπό ελληνική σημαία θα πραγματοποιούνται σχετικές εγγραφές στα ημερολόγια γέφυρας μαζί με επίδοση τόσο της παραπάνω Αγγελίας όσο και της ανακοίνωσης του Υπουργείου Εξωτερικών.
Επίσης, θα υπάρχει συνεχής ηλεκτρονική επιτήρηση του ευρύτερου χώρου της Ανατολικής Μεσογείου για την καταγραφή, όπου τούτο είναι δυνατό, των κινήσεων πλοίων που τυχόν θα συμμετάσχουν σε ανάλογη κίνηση.
 Τέλος, θα διενεργούνται αστυνομικής φύσεως έλεγχοι σε επιβάτες και πληρώματα, ενώ θα υπάρξει και συνεργασία με τοπικές αστυνομικές και τελωνειακές αρχές για εντατικούς ελέγχους επί θεμάτων αρμοδιότητάς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...