Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011

Αντζελίνα Τζολί: Μεγαλύτερη υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας για τους πρόσφυγες

Η διεθνής κοινότητα δεν κάνει αρκετά για να αντιμετωπίσει την αραβική προσφυγική κρίση, υποστηρίζει η ηθοποιός και πρέσβειρα καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστίας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Αντζελίνα Τζολί, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εφημερίδα της Μάλτας.

"Πιστεύω ότι η διεθνής κοινότητα θα έπρεπε να παράσχει μεγαλύτερη υποστήριξη. Οι άνθρωποι τρέχουν για να σωθούν. Όλοι θα έπρεπε να κάνουν περισσότερα, και να τα κάνουν καλύτερα", είπε η Τζολί μιλώντας στην εφημερίδα Sunday Times.

Η ηθοποιός συναντήθηκε και μίλησε με πρόσφυγες που διαμένουν σε κέντρα κράτησης της Μάλτας. Η ίδια μένει προσωρινά στο νησί μαζί με το σύζυγό της, Μπραντ Πιτ, ο οποίος γυρίζει στη Μάλτα τη νέα του ταινία.

Καθώς πολλοί ηγέτες χωρών που συνορεύουν με τις δοκιμαζόμενες αραβικές χώρες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τον αριθμό των προσφύγων, η Τζολί ζήτησε από τους πολιτικούς να επιλέγουν πιο προσεκτικά τις εκφράσεις του. "Οι άνθρωποι που πραγματικά υποφέρουν είναι οι πρόσφυγες, τα παιδιά που σκοτώνονται και όχι οι χώρες που αναρωτιούνται πόσους θα πρέπει να παραλάβουν -- αυτές δεν είναι θύματα. Στην Λαμπεντούζα οι αρχές θα πρέπει να περηφανεύονται επειδή σώζουν αυτούς τους καλούς ανθρώπους. Γιατί να επικεντρώνονται στα αρνητικά;" είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...