Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

20 Νοεμβρίου 2013: Τρεις δίκες Δημάρχου Ασπροπύργου - Ρατσιστικής Βίας - «Πρώτου Θέματος»

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) γνωστοποιεί πως την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013 σε τρία διαφορετικά δικαστήρια του Πρωτοδικείου Αθηνών (πρώην Σχολή Ευελπίδων) είναι προγραμματισμένες τρεις δίκες με μεγάλο δικαιωματικό ενδιαφέρον.


1. Στο Γ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (κτίριο 7 αίθουσα 3 - αριθμός πινακίου 6) δικάζονται ο Δήμαρχος Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου και δύο δημοτικοί υπάλληλοι για ψευδή
καταμήνυση κατά συρροή, ψευδορκία μάρτυρα κατά μονάδα και ηθική αυτουργία σε ψευδορκία μάρτυρα κατά συρροή. Στις 30/8/2007 ο Δήμαρχος μήνυσε τους εκπροσώπους των Ρομά που ζούσαν τότε στο Ψάρι Ασπροπύργου Βασίλη, Θανάση και Λευτέρη Σαμπάνη για δήθεν διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού, εξύβριση και απειλή στις 4/7/2007, όταν πήγαν στο γραφείο του και επί δίωρο συζήτησαν τα αιτήματά τους για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης της κοινότητάς τους. Η μήνυσή του απορρίφθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών στις 21/3/2011 και ακολούθησε η ποινική δίωξη του Δημάρχου και των δύο υπαλλήλων που οδήγησε στην επερχόμενη δίκη.

2. Στο Β’ Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (κτίριο 7 αίθουσα 2 - αριθμός πινακίου 4) δικάζονται οι Νίκος Παπαβασιλείου και Γιώργος Περρής για εμπρησμό από πρόθεση, παράνομη βία από κοινού και διακεκριμένη περίπτωση φθορά από κοινού. Κατά την ΕΛ.ΑΣ. «οι δύο συλληφθέντες, μαζί με άλλους τρεις συνεργούς τους, το βράδυ της Δευτέρας 13-05-2013, περίπου την 20.30 ώρα, πήγαν στο κατάστημα καφέ-μπαρ του 34χρονου υπηκόου Καμερούν, που βρίσκεται στην οδό Λεμεσού, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, τον απείλησαν ότι θα του κάψουν το μαγαζί, τον εξύβρισαν για την εθνική του καταγωγή, χρησιμοποιώντας απαξιωτικές φράσεις για το χρώμα του δέρματος του και τον εξανάγκασαν να κλείσει το κατάστημά του. Την απειλή τους για τον εμπρησμό του καταστήματος την πραγματοποίησαν περίπου στις 02.00 ώρα τα ξημερώματα της Τρίτης 14-05-2013.»[1] Σχετικό το «Τετάρτη 20/11: δίκη μελών του τάγματος εφόδου του Αγ. Παντελεήμονα – Δικάζονται Παπαβασιλείου και Περρής – Ο Παπαβασιλείου φίλος του Ρουπακιά – Διαφεύγουν οι υπόλοιποι δράστες – Προκλητική η αδράνεια της ΕΛΑΣ».[2]

3. Στο ΙΑ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (κτίριο 9 αίθουσα 10 - αριθμός πινακίου 3) δικάζονται οι Θέμος Αναστασιάδης και Τάσος Καραμήτσος ως υπεύθυνοι του Πρώτου Θέματος για παράβαση των άρθρων 1, 2β, 22§4 του Ν. 2472/1997 σε συνδυασμό με Ν. 3625/07 (νόμος για την προστασία προσωπικών δεδομένων), επειδή στις 8 Φεβρουαρίου 2009 αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας κείμενο με τίτλο «Επικίνδυνος σχιζοφρενής και παρανοϊκός ο αστυνομικός που φρουρούσε τον Αμερικάνο πρέσβη» που περιείχε μικρό και επεξεργασμένο φωτοτυπικό αντίγραφο της ιατρικής γνωμάτευσης – ψυχιατρικής εκτίμησης επικινδυνότητας (με ημερομηνία 4 Φεβρουαρίου 2009) με πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του εν λόγω αστυνομικού, ο οποίος μάλιστα κατονομάζεται, ενώ δημοσιεύεται και φωτογραφία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...