Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Μετανάστες καταγγέλλουν κακοποίηση από έλληνες κομάντο

Γερμανική ΜΚΟ συγκέντρωσε 90 αναφορές μεταναστών και δύο Γάλλων δημοσιογράφων - «Αυτές οι επιχειρήσεις συμβαίνουν σε καθημερινή βάση» αναφέρει η έκθεση


Καταγγελίες περίπου 90 μεταναστών και δύο Γάλλων δημοσιογράφων για απώθηση μεταναστών προς τα παράλια της Τουρκίας από άνδρες των ελληνικών ειδικών δυνάμεων περιλαμβάνει η έκθεση που έδωσε την περασμένη Πέμπτη στη δημοσιότητα η γερμανική Μη Κυβερνητική Οργάνωση Pro Asyl.


Σύμφωνα με τον διευθυντή της οργάνωσης, Καρλ Κοπ, «αυτές οι επικίνδυνες και απειλητικές επιχειρήσεις απώθησης συμβαίνουν σε καθημερινή βάση».

«Αυτό που είναι σοκαριστικό είναι ότι αυτοί οι μασκοφόροι ένοπλοι επιτέθηκαν σε μικρές βάρκες με πρόσφυγες» πρόσθεσε ο Κοπ περιγράφοντες τους συμμετέχοντες σε αυτές ως «άνδρες με μαύρες στολές, όπλα και μάσκες που κάλυπταν όλο το πρόσωπό τους».

Σύμφωνα με μαρτυρίες Σύρων που περιλαμβάνονται στην έκθεση, οι μασκοφόροι άνδρες τους κατάσχεσαν τις ταυτότητες, τα κινητά τηλέφωνα και τα πορτοφόλια τους ενώ δεν λείπουν και περιπτώσεις με προειδοποιητικά πυρά στη θάλασσα.

Σομαλός μετανάστης περιγράφει πως τον φετινό Μάιο οι έλληνες κομάντο αρχικά προσπάθησαν να ηρεμήσουν τους μετανάστες. «Μη φοβάστε. Τώρα έχετε φτάσει. Είστε ασφαλείς» φέρεται να τους είπε και στη συνέχεια, σύμφωνα με τον Σομαλό, τους πήραν τα σωσίβια και τους πέταξαν στη θάλασσα.

Δεύτερος μετανάστης από τη Συρία κάνει λόγο για βίαιη συμπεριφορά από αστυνομικούς που τους οδήγησαν στο Φαρμακονήσι αν και ο επικεφαλής αξιωματικός ήταν «ευγενής».

«Ήμασταν στο Φαρμακονήσι, μας έβαλαν όλους να ξαπλώσουμε με το πρόσωπο στο πάτωμα για δύο ώρες. Μας χτύπησαν στο πρόσωπο και την κοιλιά. Μας φώναζαν "Συρία, άνθρωποι από σκουπίδια"» αναφέρει, τέλος, ο μετανάστης για περιστατικό που ισχυρίζεται ότι συνέβη στις 24 Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...