Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Αντιφασιστική συγκέντρωση το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στο Σύνταγμα

Με σύνθημα «Να μην πάρουν ανάσα», ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Επιτροπών, Συλλογικοτήτων, Πρωτοβουλιών Αθήνας-Πειραιά καλεί το ερχόμενο Σάββατο 30 Νοεμβρίου όλο το κόσμο σε αντιφασιστική συγκέντρωση στο Σύνταγμα, ενάντια στην πρόκληση των χρυσαυγιτών να καλέσουν την ίδια μέρα σε συγκέντρωση στον ιστορικό χώρο της πλατείας Συντάγματος, μόλις δυόμισυ μήνες μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα.

"Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής προκαλούν ευθέως τον λαό και ολόκληρη την κοινωνία. Καλούν για πρώτη φορά συγκέντρωση στον ιστορικό χώρο της πλατείας Συντάγματος το ερχόμενο Σάββατο 30 Νοέμβρη. Σε έναν χώρο ποτισμένο με ιστορία, αίμα και αγώνες για ελευθερία, πραγματική δημοκρατία, κοινωνική απελευθέρωση, οι νεοναζί θέλουν να τον βεβηλώσουν για να διεκδικήσουν την απελευθέρωση του Φύρερ τους, Μιχαλολιάκου και των άλλων προφυλακισμένων νεοναζί. 2.5 μήνες μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής.


Δεν θα το επιτρέψουμε. Οι γιοι, οι κόρες και τα εγγόνια των αγωνιστών της αντίστασης, του 114, του Πολυτεχνείου και οι σημερινοί αγωνιστές θα είμαστε εκεί. Για να πεταχτούν οι Ναζί και οι ιδέες τους εκεί που πραγματικά ανήκουν: στα απόβλητα της ιστορίας. Μόνο το εργατικό – λαϊκό – αντιφασιστικό κίνημα μπορεί να σταματήσει το φασισμό. Το έχει δείξει η ιστορία. Το δείχνει όμως και η στάση των όψιμα «αντιφασιστών» της συγκυβέρνησης. Που επιτρέπουν σε μια χαρακτηρισμένη - από πόρισμα αντιεισαγγελέα του Άρειου Πάγου – εγκληματική οργάνωση να διαδηλώνει απέναντι από τη Βουλή, στην οποία ονειρεύεται να μπει με τανκς", σημειώνεται στην ανακοίνωση του Αντιφασιστικού Συντονισμού.

Παράλληλα, καλούν "όλα τα κόμματα και τους φορείς της Αριστεράς και του κινήματος, τις αντιφασιστικές επιτροπές και συλλογικότητες, κάθε πολίτη που θέλει να μπορεί να σκέφτεται ελεύθερα", ενωτικά για το συλλαλητήριο της 30ης Νοεμβρίου.

Το event στο facebook

newsroom enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...