Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Πάνω από 30.000 μετανάστες έχουν επαναπατριστεί από τον Αύγουστο του 2012

Ακόμη 1.052 αλλοδαποί επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, τον Οκτώβριο


Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., συνολικά από τον Αύγουστο του 2012, έχουν επιστρέψει στις χώρες καταγωγής τους 30.009 αλλοδαποί.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, άλλοι 1.052 αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, τον περασμένο μήνα Οκτώβριο.

Ειδικότερα, 356 αλλοδαποί επεστράφησαν με μέριμνα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας. Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, οι οποίες εκτελέστηκαν από το Τμήμα Απελάσεων.

Ενδεικτικά, ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό το Πακιστάν (111 άτομα), την Αλβανία (90 άτομα), την Αλγερία (26 άτομα), τη Γεωργία (18 άτομα) και τη Ρουμανία (11 άτομα).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., «για τους ανωτέρω είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο ή διαμονή στη χώρα μας και η επιστροφή στις χώρες καταγωγής τους έγινε με εμπορικές πτήσεις από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος"».

Επίσης, οι 81 από τους πολίτες Αλβανίας, ένας πολίτης Βουλγαρίας και ένας πολίτης Τουρκίας επεστράφησαν με μέριμνα της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής.

Το ίδιο χρονικό διάστημα (Οκτώβριος 2013), πέρα από τις παραπάνω επιστροφές, η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής διαχειρίστηκε διοικητικά την επιστροφή στις χώρες καταγωγής τους, άλλων 696 αλλοδαπών, σε συνεργασία με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.).

Σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους καλύπτονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών και από Εθνικούς πόρους.

Με τις επιστροφές του μηνός Οκτωβρίου, ο αριθμός των αλλοδαπών που επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, με μέριμνα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, από τον Αύγουστο του 2012, ανέρχεται σε 13.211 άτομα.

Σημειώνεται ότι από τον Αύγουστο του 2012, συνολικά 30.009 αλλοδαποί έχουν επιστρέψει στις χώρες καταγωγής τους, μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, καθώς και τις αναγκαστικές επιστροφές και εθελοντικές αναχωρήσεις που πραγματοποιούνται από την Ελληνική Αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...