Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Τα ζευγάρια ομοφύλων στο σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης

Την ένταξη και των ομόφυλων ζευγαριών στο σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης ζήτα η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) με επιστολή της προς τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Η ΕΕΔΑ, με αφορμή τις δηλώσεις του Χάρη Καστανίδη ότι θα συσταθεί νομοπαρασκευαστική επιτροπή, που θα καταθέσει προτάσεις σχετικά με το σύμφωνο συμβίωσης ατόμων του ίδιου φύλου αλλά και δεδομένης παλαιότερης σχετικής πρότασης νόμου του ΠΑΣΟΚ, την οποία συνυπέγραψε και ο ίδιος ο υπουργός, τον καλεί να προχωρήσει άμεσα στην κατάρτιση σχεδίου νόμου που θα κατοχυρώνει νομικά την ομόφυλη συμβίωση.

Το 2008 σε επιστολή της προς τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Σωτ. Χατζηγάκη, η Επιτροπή είχε ζητήσει "την κατάργηση των διακρίσεων σε βάρος των λεσβιακών, ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και τρανσεξουαλικών (ΛΟΑΤ) και την κατοχύρωση των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους βάσει των υπερνομοθετικών κανόνων που επιβάλλουν την εξάλειψη των στερεότυπων και των κοινωνικών προκαταλήψεων", ενώ είχε ταχθεί υπέρ της νομικής κατοχύρωσης της ομόφυλης συμβίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...