Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Ισραήλ: Απερρίφθη το αίτημα της νομπελίστριας Μαγκουάιρ κατά της απέλασής της

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ απέρριψε το αίτημα της Ιρλανδής νομπελίστριας Ειρήνης Μέιρεντ Μαγκουάιρ να μην την απελάσουν από τη χώρα, όπως ανακοίνωσε η οργάνωση δικαστικής συνδρομής Αντάλαχ.
«Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα που κατέθεσε η Μάιρεντ Μαγκουάιρ κατά της δικαστικής απόφασης που διέταζε την απέλασή της από το Ισραήλ. Η απέλασή της μπορεί να πραγματοποιηθεί πλέον οποιαδήποτε στιγμή», ανέφερε ο Σαλάχ Μόχσεν, εκπρόσωπος της ΜΚΟ που την εκπροσωπεί.
Η 66χρονη Μαγκουάιρ είχε συλληφθεί στις 28 Σεπτεμβρίου κατά την αποβίβασή της στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ, όπου είχε αφιχθεί για επίσκεψη μίας εβδομάδας στο Ισραήλ και στη Δυτική Όχθη, με σκοπό επαφές της με διεθνείς προασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αμέσως μετά τη σύλληψή της ετέθη υπό κράτηση.
Οι ισραηλινές αρχές την είχαν απελάσει ξανά τον Ιούνιο, μαζί με άλλους Ιρλανδούς ειρηνιστές, όταν είχαν προσπαθήσει με το σκάφος τους να σπάσουν τον αποκλεισμό της Γάζας.
Την Παρασκευή, τοπικό δικαστήριο του Ισραήλ είχε απορρίψει την πρώτη προσφυγή της Μαγκουάιρ κατά της απέλασής της, σημειώνοντας πως αυτή είχε προειδοποιηθεί επαρκώς τον Ιούνιο κατά την απέλασή της, ότι δεν επρόκειτο να της ξαναεπιτραπεί η είσοδος στο Ισραήλ για τα επόμενα 10 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...