Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Στο πλευρό των εφήβων ομοφυλόφιλων ο Μπάρακ Ομπάμα

Στο πλευρό των εφήβων ομοφυλόφιλων τάχθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ενώνοντας τη φωνή του με αυτούς που συμμετέχουν στην αυθόρμητη εκστρατεία που διοργανώθηκε για τη στήριξη όσων έπεσαν θύματα ομοφοβίας, μετά από σειρά αυτοκτονιών νέων σε ολόκληρη τη χώρα.

«Ως πατέρας δύο κοριτσιών, αυτό μου ραγίζει την καρδιά» δήλωσε σε βίντεο ο Μπαράκ Ομπάμα, στο πλαίσιο της εκστρατείας «Τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα», που ξεκίνησε στις αρχές του Σεπτεμβρίου από ένα ομόφυλο ζευγάρι στο Σιάτλ.

«Αυτό είναι κάτι που απλώς δεν πρέπει να συμβαίνει σε αυτήν τη χώρα. Δεν ξέρω πώς είναι όταν σε παρενοχλούν επειδή είσαι ομοφυλόφιλος. Αλλά ξέρω πώς είναι μερικές φορές να έχεις την εντύπωση ότι δεν ανήκεις στην κοινωνία. Είναι δύσκολο» πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Αλλά «δεν είστε μόνοι. Δεν κάνατε τίποτα κακό. Δεν έχετε κάνει τίποτα για να αξίζετε να σας παρενοχλούν. Υπάρχουν άνθρωποι που σας αγαπούν όπως είστε» σημείωσε.

Σύμφωνα με έρευνα, οι νέοι που είναι ομοφυλόφιλοι έχουν τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να αυτοκτονήσουν σε σχέση με τους ετερόφυλους, ενώ εννέα στους δέκα παρενοχλούνται στο λύκειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...