Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Ρατσιστική η επίθεση στη Λάρισα

Θύματα ρατσιστικής επίθεσης έπεσαν δύο Πακιστανοί στη Λάρισα, από ομάδα τριών νεαρών ημεδαπών, εκ των οποίων ο ένας βρίσκεται από χθες στα χέρια της αστυνομίας. 

Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Κυριακής, στη διασταύρωση των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Γούναρη, όπου Πακιστανός διατηρεί ένα μικρό παντοπωλείο. Εκείνη την ώρα, στο κατάστημα ο 16χρονος γιος του ιδιοκτήτη και ένας 37χρονος φίλος της οικογένειας.

Στις 10.45 οι τρεις δράστες, δυο 17χρονοι και ένας 19χρονος, φορώντας κουκούλες και μαντήλια για να κρύβουν τα πρόσωπά τους και κραδαίνοντας πτυσσόμενο γκλοπ, μπήκαν στο μαγαζάκι, επιτέθηκαν στα δύο άτομα τραυματίζοντάς τους και άρχισαν να προκαλούν φθορές στο εσωτερικό του καταστήματος, ενώ άρπαξαν και 700 ευρώ από το ταμείο. Από τις φωνές των θυμάτων και την αναστάτωση που προκλήθηκε, έσπευσαν περίοικοι, οι οποίοι άρχισαν να καταδιώκουν τους δράστες, που είχαν τραπεί σε φυγή. Ωστόσο, οι κάτοικοι κατόρθωσαν να ακινητοποιήσουν τον έναν από τους δύο ανήλικους δράστες, τον οποίο και παρέδωσαν σε αστυνομικό που κατέφθασε στην περιοχή.

Ο 37χρονος Πακιστανός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, για την παροχή πρώτων βοηθειών, από όπου εξήλθε χθες το πρωί. Στο ίδιο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και ο συλληφθείς εκ των δραστών , ο οποίος μετά την παροχή πρώτων βοηθειών, εξήλθε και μεταφέρθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, όπου και κρατείται. Ο συλληφθείς, με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημ/κων Λάρισας.

Οι αστυνομικοί αναζητούν τους δύο συνεργούς του συλληφθέντα, οι οποίοι κατηγορούνται για ληστεία, απρόκλητη σωματική βλάβη και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας η επίθεση αποδόθηκε σε καθαρά ρατσιστικά αίτια και τονίστηκε ότι τέτοια φαινόμενα θα παταχθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...