Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Πορεία διαμαρτυρίας στη Λάρισα για τους «Ρομπέν των Σούπερ-μάρκετ»

Περίπου 1.500 άτομα διαδήλωσαν το Σάββατο στη Λάρισα, συμμετέχοντας σε εκδήλωση διαμαρτυρίας, που διοργάνωσε η «Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους συλληφθέντες».

Η πορεία, στην οποία συμμετείχαν πολίτες από όλη την Ελλάδα και ήταν έντονη η παρουσία και ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου, διοργανώθηκε με αφορμή το γεγονός ότι την 1η Δεκεμβρίου έχει οριστεί η δίκη των τεσσάρων φοιτητών, των αποκαλούμενων και «Ρομπέν των Σούπερ-μάρκετ», οι οποίοι δικάζονται με την κατηγορία της ληστρικής κλοπής.

Επίσης, στις 9 του ίδιου μήνα, θα γίνει και η δίκη των 11 ανηλίκων που είχαν συλληφθεί στα επεισόδια του Δεκεμβρίου του 2008 και οι οποίοι δικάζονται με κατηγορίες που εμπίπτουν στον «τρομονόμο».

Σε εκκρεμότητα είναι η δίκη άλλων 8 ενηλίκων, οι οποίοι είχαν συλληφθεί κατά την διάρκεια των ίδιων επεισοδίων, με τις ίδιες κατηγορίες, αλλά στην πορεία αναλήφθηκαν και έμειναν να εκκρεμούν εναντίον τους κατηγορίες του κοινού ποινικού δικαίου.

Οι διαμαρτυρόμενοι, φωνάζοντας συνθήματα συμπαράστασης στους κατηγορουμένους και κατά του τρομονόμου και υπό το άγρυπνο βλέμμα ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης και διαλύθηκαν ήσυχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...