Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Η μπλόγκερ Σάντσες τιμήθηκε με το βραβείο CEPOS για την ελευθερία.

A 'maquina' or 'yank tank' in Trinidad, Cuba, ...Image via WikipediaΗ πιο διάσημη μπλόγκερ της Κούβας, η Γιοάνι Σάντσες, τιμήθηκε σήμερα με το βραβείο CEPOS για την ελευθερία σε αναγνώριση της επιμονής της να εκφράζει ελεύθερα τη γνώμη της παρά τις απειλές που έχει δεχθεί για φυλάκιση, ανακοινώνει η ανεξάρτητη αυτή οργάνωση της Δανίας στον ιστότοπό της.

Με το μπλογκ της Generacion Y (www.desdecuba.com/generaciony), η Σάντσες, η οποία γεννήθηκε το 1975 στην Κούβα, "αξιώνει το δικαίωμά της στην ελευθερία της έκφρασης στις κριτικές που κάνει για τις σημερινές συνθήκες στην Κούβα", διευκρινίζει η CEPOS (Κέντρο Πολιτικών Επιστημών).
Η Σάντσες κινδυνεύει εδώ και χρόνια με φυλάκιση, "όπως κι άλλοι Κουβανοί που τόλμησαν να μεταδώσουν την παραμικρή κριτική κατά του κομμουνιστικού καθεστώτος", συνεχίζει η CEPOS, αιτιολογώντας την απόφασή της να τιμήσει της Σάντσες με το βραβείο αυτό που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 300.000 δανέζικων κωρώνων (περίπου 40.000 ευρώ).
"Εκτός από τις τεράστιες προσωπικές θυσίες, η Γιοάνι Σάντσες έδειξε απαράμιλλο θάρρος εκφράζοντας την προσωπική και έντιμη άποψή της για την κοινωνία στην οποία ζει σήμερα", δήλωσε ο διευθυντής της CEPOS Μάρτιν 'Αγκερουπ.
"Μόνη της και με τίμημα μια μεγάλη προσωπική κατάθεση κατάφερε να διατηρήσει την προσοχή σε μία από τις πιο πνιγηρές δικτατορίες του πλανήτη", προσέθεσε ο 'Αγκερουπ, ο οποίος σύμφωνα με τον ιστότοπο, συνάντησε την Σάντσες στην Κούβα αυτήν την εβδομάδα.
Η CEPOS (www.cepos.dk) ιδρύθηκε το 2004 από επιχειρηματίες, διανοούμενους και προσωπικότητες του κόσμου του πολιτισμού της Δανίας.
Περιγράφεται ως μια δεξαμενή εγκεφάλων που θέλει "να προωθήσει μια κοινωνία που στηρίζεται στην ελευθερία, την υπευθυνότητα, την ιδιωτική πρωτοβουλία και σε μια περιορισμένη διακυβέρνηση".
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...