Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Ξυλοδαρμό από αστυνομικούς καταγγέλλει μετανάστης

Θύμα ξυλοδαρμού από αστυνομικούς του Α.Τ. Περιστερίου καταγγέλλει ότι έπεσε 45χρονος Αφγανός μετανάστης, πατέρας 4 παιδιών.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το μεσημέρι της Τρίτης αστυνομικοί του ίδιου τμήματος τον συνέλαβαν έξω από σούπερ μάρκετ του Περιστερίου μαζί με το παιδί του, ηλικίας 2,5 ετών.Ο 45χρονος μάζευε τα παραπεταμένα καρότσια έξω από το σούπερ μάρκετ προκειμένου να βγάλει κάποια χρήματα. Οι αστυνομικοί μετέφεραν, με το περιπολικό, τον πατέρα και το παιδί του στο τμήμα.
Εκεί, όπως κατήγγειλε, τον χώρισαν από το παιδί του και έξι αστυνομικοί τον χτύπησαν με σιδερένια ράβδο μέχρι που λιποθύμησε. Στη συνέχεια, υποστηρίζει, ότι τους εγκατέλειψαν έξω από το τμήμα.
Αφού συνήλθε, κατόρθωσε να φτάσει μαζί με το παιδί του στην πλατεία Αττικής.
Το πρωί, συμπατριώτες του τον μετέφεραν στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” και οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έφερε τραύματα σε όλο του το σώμα.
Ο 45χρονος, που ζει στην Ελλάδα τα τελευταία 3 χρόνια, κατήγγειλε το περιστατικό στον Συνήγορο του Πολίτη, σήμερα, ενώ θα υποβάλει μήνυση το πρωί της Δευτέρας.
Σε ανακοίνωσή της, η Αστυνομία ανέφερε ότι θα διατάξει τη διενέργεια διοικητικής εξέτασης, προκειμένου να εξετασθεί πλήρως η υπόθεση και η βασιμότητα της καταγγελίας.
Ωστόσο, υποστηρίζει ότι ο άνδρας μαζί με το παιδί του μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, ύστερα από τηλεφωνική καταγγελία, στο κέντρο της Άμεσης Δράσης, για άτομο που επαιτεί έξω από σούπερ μάρκετ.
Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι παρέμεινε στο γραφείο του Αξιωματικού Υπηρεσίας, παρουσία ενός άλλου πολίτη, για 25 λεπτά και ότι "δεν κατήγγειλε βίαιη συμπεριφορά σε βάρος του, από αστυνομικούς ή ιδιώτες, ούτε ζήτησε την υποβολή έγκλησης". Στη συνέχεια αποχώρησε, αφού, σύμφωνα με την αστυνομία, του δόθηκαν τρόφιμα. enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...