Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Επίθεση με τραυματίες έξω από χώρο προσευχής μουσουλμάνων

Επίθεση "αγανακτισμένων" κατοίκων σημειώθηκε την Τετάρτη το βράδυ, σε χώρο προσευχής μουσουλμάνων στη συμβολή των οδών Αριστομένους και Αγορακρίτου, με θύμα δύο νεαρούς από το Μπανγκλαντές.

Μετά το τέλος της προσευχής, στους εξερχόμενους από το "τζαμί Αλ Μαλίκ" -όπως το ονομάζουν οι ίδιοι οι μουσουλμάνοι-, επιτέθηκε ομάδα ατόμων και τραυμάτισε τους δύο μετανάστες.

Στο σημείο έφθασε περιπολικό της αστυνομίας, που οδήγησε τους δύο μετανάστες, μαζί με τον Ναΐμ Ελγαντούρ, πρόεδρο της Ένωσης Μουσουλμάνων Ελλάδας στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα και από εκεί μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο.

Σημειώνεται ότι ο Ναΐμ Ελγαντούρ, συνοδεύτηκε από περιπολικό στο σπίτι του, καθώς έξω από το αστυνομικό τμήμα είχε συγκεντρωθεί ένα πλήθος ατόμων, που εξύβριζε τους μετανάστες.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Μουσουλμάνων Ελλάδας δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι "η επίθεση ήταν προσχεδιασμένη, καθώς ο κύριος όγκος της αστυνομίας εκείνη την ώρα ήταν απασχολημένος στα Εξάρχεια" και πρόσθεσε ότι θα συναντηθεί με δικηγόρο, προκειμένου να καταθέσει μηνύσεις, διότι όπως είπε "δεν γίνεται 100-200 άτομα να εκθέτουν έναν ολόκληρο λαό".

Παράλληλα προτίθεται να φέρει το θέμα στη Βουλή και ζητά από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της. Χαρακτηριστικά δήλωσε: "Αυτοί, έτσι όπως το πάνε, κάποια στιγμή θα σκοτώσουν ένα μετανάστη και μετά θα χορεύουν γύρω του σαν τους ζουλού. Είναι άτομα που χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...