Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Εκπαίδευση μεταναστών

ekpaideysiΑρχισαν να λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα τμήματα του προγράμματος "Οδυσσέας" για την εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό.

Η διαδικασία εγγραφών βρίσκεται σε εξέλιξη και δίνεται η δυνατότητα στους ενδιαφερομένους για την παρακολούθηση του προγράμματος.

Το πρόγραμμα οργάνωσε και λειτουργεί η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.) του Υπουργείου Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Η υλοποίηση του Έργου έχει ανατεθεί στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.), που υπάγεται στη Γ.Γ.Δ.Β.Μ.

Το Έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση" του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο.

O "Οδυσσέας" απευθύνεται σε Πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) και σε υπηκόους Τρίτων Χωρών, ανεξαρτήτως καταγωγής, από την ηλικία των 16 ετών και άνω, που διαμένουν νόμιμα στη χώρα μας.

Η ολοκλήρωση του προβλεπόμενου κύκλου σπουδών δίνει στους εκπαιδευόμενους τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Ελληνομάθειας της Γ.Γ.Δ.Β.Μ., το οποίο θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για την απόκτηση από τους υπηκόους Τρίτων Χωρών του καθεστώτος του επί μακρόν διαμένοντος, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία.
Στις εξετάσεις Πιστοποίησης Ελληνομάθειας η επιτυχία των εκπαιδευομένων οι οποίοι ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα "Οδυσσέας" έχει ξεπεράσει το 90%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...