Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Κρατούμενες στη Θήβα βγάζουν ηλεκτρονική εφημερίδα !

Δική του εφημερίδα στο διαδίκτυο έχει πλέον το Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θήβας. Στην ιστοσελίδα αυτή δημοσιεύονται κείμενα όσων κρατούμενων το επιθυμούν, ενώ αναρτώνται πληροφορίες για διάφορες δράσεις.
«Σ’ αυτό το ημερολόγιο γράφουν όλοι. Καπετάνιος, πλήρωμα μα κι επιβάτες. Γράφουν τις σκέψεις τους, γράφουν τον πόνο τους, γράφουν τις λύπες τους, γράφουν και τις χαρές τους. Σ’ ένα ημερολόγιο που μέχρι τώρα ήταν διπλά αμπαρωμένο μ’αλυσίδες και λουκέτα, κρυμμένο σ’ένα σκοτεινό αμπάρι. Που δεν έπρεπε να το δει κανείς. Ούτε ήλιος, ούτε μάτι ανθρώπου. Γιατί ήταν λέει γραμμένα εκεί πράγματα φοβερά, που τρομάζουν αυτούς που τα διαβάζουν. Μα εκείνοι που το γράφουν νομίζουν αλλιώς. Κι αποφάσισαν να σπάσουν τα λουκέτα και να τ’ανοίξουν στο φως. Να φτάσουν μέχρι τ’αμπάρια του ήλιου οι ακτίνες και να τρέξουν στις σελίδες τα μάτια των ανθρώπων. Για να δουν όλοι αυτό το μυστικό καράβι που πλέει πλάι στο δικό τους ταξίδι», γράφει στο κείμενο, αντί εισαγωγής, η διευθύντρια της φυλακής.
Μία από τις πρώτες αναρτήσεις της ηλεκτρονικής εφημερίδας αφορά την 1η Έκθεση Έργων Τέχνης κρατουμένων του καταστήματος, που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Νοεμβρίου 2010, στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα κρατουμένων -μαθητριών του Εργαστηρίου Χειροτεχνίας-Ζωγραφικής, που λειτουργεί στο κατάστημα, καθώς και έργα άλλων κρατουμένων, που αξιοποίησαν δημιουργικά τον χρόνο τους.
Περισσότερες πληροφορίες στο http://kkgeth.blogspot.com/
Από το tvxs,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...