Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

"Χρυσά" αλλά φτηνά ψαλίδια λόγω κρίσης!

Η κρίση δεν έπληξε μόνο τα εμπορικά καταστήματα, αλλά και τα κομμωτήρια, που βλέπουν την πελατεία τους ολοένα να μειώνεται. Οι Ελληνες επιλέγουν πλέον πιο οικονομικές λύσεις προκειμένου να δείχνουν καλοχτενισμένοι. Ετσι, τα κομμωτήρια των αλλοδαπών, που έχουν αρχίσει να ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια στο κέντρο της Αθήνας, αυτή την περίοδο πνίγονται στη δουλειά.

Στην αρχή είχαν πελάτες μόνο συμπατριώτες τους, τώρα όμως λόγω οικονομικής κρίσης οι Ελληνες άρχισαν να εμπιστεύονται τα μαλλιά τους στα χέρια αλλοδαπών, αφού το κούρεμα εκεί κοστίζει μόνο έξι ευρώ.

Ο Γιάννης, ο οποίος είναι από την Αλβανία, εδώ και δύο χρόνια εργάζεται σε κομμωτήριο της οδού Πατησίων. Μαζί με τη βοηθό του έχουν βάλει τα δυνατά τους ώστε να ικανοποιούν όλους τους πελάτες και να μην αφήνουν κανέναν παραπονεμένο. «Η δουλειά τούς τελευταίους μήνες έχει αυξηθεί και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι' αυτό. Θέλουμε να αποδείξουμε σε όλους ότι έχουμε κι εμείς ταλέντο στην κομμωτική τέχνη και το ότι είμαστε φθηνοί δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε και καλοί στη δουλειά μας. Αναλαμβάνουμε τα πάντα εμείς εδώ, ακόμα και το πιο προχωρημένο κούρεμα».

Με το ανδρικό κούρεμα να στοιχίζει μόλις έξι ευρώ και το γυναικείο οκτώ, τα συγκεκριμένα κομμωτήρια έχουν αρχίσει και κάνουν χρυσές δουλειές, ενώ πιστεύουν ότι όσο περνά ο καιρός τόσο περισσότεροι θα είναι και οι πελάτες τους. «Αρχικά αυτοί που μας εμπιστεύονταν περισσότερο ήταν οι άνδρες, μετά όμως αποκτήσαμε και γυναικεία πελατεία, και είναι λογικό αφού οι τιμές μας είναι πολύ προσιτές» αναφέρει η Σόνια από την Αλβανία, που μπορεί να εξυπηρετήσει ακόμα και την πιο απαιτητική πελάτισσα. «Μέχρι και για extension μας έχουν εμπιστευτεί οι Ελληνίδες. Εδώ σε εμάς η φυσική τούφα στοιχίζει μόνο τέσσερα ευρώ. Ακόμα και βαφή μου ζητάνε. Μια γυναίκα που θέλει να βάψει τα μαλλιά της σε εμάς θα πληρώσει ανάλογα με το μήκος από 18 μέχρι 25 ευρώ. Οι τιμές είναι χαμηλότερες και το αποτέλεσμα το ίδιο, ίσως και καλύτερο».

Στο κομμωτήριο του Αλί και του Χασάν από το Πακιστάν έχει πέσει δουλειά από νωρίς το πρωί. Εκτός από τους συμπατριώτες τους, που είναι και οι μόνιμοι πελάτες τους, εδώ και λίγους μήνες πολλοί Ελληνες επισκέπτονται το κομμωτήριο και αφήνονται στις περιποιήσεις τους. Οι δυο κομμωτές, μάλιστα, έχουν χαρακτηριστεί από πολλούς ως «χρυσά ψαλίδια», αφού το ταλέντο τους στο κούρεμα είναι μοναδικό. Ασχολούνται με την κομμωτική από τη χώρα τους, καθώς και οι δύο ήταν ιδιοκτήτες καταστημάτων στο μακρινό Πακιστάν.

«Την πρώτη φορά ήμουν λίγο δύσπιστος αλλά από τότε δεν αλλάζω με τίποτα τον Αλί» τονίζει ο Γιώργος Κωσταρέλος, που εμπιστεύεται με κλειστά ματιά τον Πακιστανό κομμωτή. «Επιτέλους, ευχαριστιέμαι κούρεμα όπως ακριβώς το θέλω και μόνο με έξι ευρώ. Στα άλλα κομμωτήρια το έχουν παρακάνει. Εχω πληρώσει για το κούρεμά μου μέχρι και δεκαπέντε ευρώ. Αν είναι δυνατόν σε περίοδο κρίσης οι τιμές, αντί να πέφτουν, να ανεβαίνουν!..»

Ο Αλί δουλεύει στο κομμωτήριο εδώ και δυο χρόνια. «Ηρθαμε στην Ελλάδα για κάτι καλύτερο, γιατί στο Πακιστάν είχαν αρχίσει να μειώνονται οι δουλειές. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που μπορώ και εξασκώ τη δουλειά που αγαπώ. Εδώ εξυπηρετούμε μόνο άνδρες και αρκετοί από αυτούς είναι Ελληνες».

Πολλοί, μάλιστα, εμπιστεύονται το κομμωτήριο των δύο Πακιστανών και για το ξύρισμά τους, το οποίο γίνεται σύμφωνα με τους κανόνες της Ανατολής. «Θεωρώ ότι πολλοί θα είναι αυτοί που θα αναζητήσουν ακόμα και για το κούρεμά τους πιο οικονομικές λύσεις» αποκαλύπτει ο Νίκος Κρομμύδας. «Εγώ έρχομαι πάντα εδώ και μένω πολύ ικανοποιημένος. Κουρεύουν πολύ καλά και είναι εξπέρ και στο ξύρισμα. Με έντεκα ευρώ για κούρεμα και ξύρισμα φεύγω από εδώ πάντα έτοιμος και ευχαριστημένος».
 ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ
Φωτ.: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΛΦΟΜΗΤΣΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...