Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Καταργείται το Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής


Η κατάργηση του ΙΜΕΠΟ την οποία εισηγήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, περιλαμβάνεται στις ρυθμίσεις του υπό σύνταξη νομοσχεδίου για την κατάργηση φορέων του Δημοσίου στο πλαίσιο εξοικονόμησης πόρων. Οι αρμοδιότητες του ΙΜΕΠΟ μεταβιβάζονται στις υφιστάμενες υπηρεσίες του Υπουργείου.

Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, οι υπέρογκες δαπάνες εδραίωσαν στους κύκλους των ενασχολουμένων με τα ζητήματα μετανάστευσης τη δυσάρεστη φήμη του ΙΜΕΠΟ ως ενός θεσμού υπερπολυτελούς λειτουργίας.

"Είναι προφανές η μέχρι σήμερα λειτουργία του ΙΜΕΠΟ δεν εναρμονίζεται με τη δημόσια αποστολή που του έχει ανατεθεί ούτε με την απαίτηση δημοσιονομικής περίσκεψης που οφείλει να εμπνέει κάθε δημόσιο φορέα. Υπό τις δραματικές δε δημοσιονομικές περιστάσεις στις οποίες τελεί σήμερα η χώρα η εξακολούθηση της λειτουργίας του σε βάρος του προϋπολογισμού του Υπουργείου είναι απλώς αδιανόητη. Άλλωστε, στη μεγάλη πλειοψηφία των λοιπών κρατών μελών ΕΕ, η αποστολή που έχει ανατεθεί στο ΙΜΕΠΟ επιτελείται από ακαδημαϊκούς-πανεπιστημιακούς φορείς ή από τις κρατικές υπηρεσίες" υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...