Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Στοίβαζε 58 μετανάστες σε στάβλο με το αζημίωτο


Επιχειρηματίας στη Σκάλα Λακωνίας έβγαζε 2.400 ευρώ μηνιαίως νοικιάζοντας σε 58 παράνομους μετανάστες, το στάβλο του και ένα κατάλυμα, που φυσικά δεν πληρούσαν κανέναν όρο υγιεινής. Συνελήφθη, του επιβλήθηκε αυστηρή ποινή φυλάκισης με τη διαδικασία του αυτόφωρου και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, καθώς άσκησε έφεση.

Στους μετανάστες δόθηκαν σημειώματα διοικητικής απέλασης προκειμένου να φύγουν από τη χώρα μέσα σε ένα μήνα, και αφέθηκαν ελεύθεροι. Η σύλληψη του επιχειρηματία προκάλεσε, αναστάτωση στην περιοχή και οι κάτοικοι, που επίσης νοίκιαζαν οικίες σε παράνομους αλλοδαπούς, τους πέταξαν στο δρόμο, με αποτέλεσμα να μην έχουν που να μείνουν. Προς το παρόν, συγκεντρώνονται στην πλατεία της σκάλας όπου και μένουν μέχρι το πρωί, όταν φεύγουν για τις εργασίες τους.

Όπως γνωστοποίησε η αστυνομία, ο επιχειρηματίας νοίκιαζε τα καταλύματα έναντι 40 ευρώ το μήνα για καθέναν από τους αλλοδαπούς, που είναι στην πλειονότητά τους Πακιστανοί και εργάζονταν στα κτήματα.

Ο ίδιος συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή και παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο το Σάββατο, όπου του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 59 ετών (αφορά σε 58 ξεχωριστά αδικήματα, ένα για κάθε μετανάστη - θα ακολουθήσουν συγχωνεύσεις για να μειωθεί σημαντικά) και χρηματικό πρόστιμο 119.000 ευρώ. Ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος με εγγυοδοσία 10.000 ευρώ.

Η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, η Ένωση Μεταναστών Εργατών και η Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, σε ανακοίνωσή τους, κάνουν λόγο για αστυνομικό πογκρόμ σε βάρος των μεταναστών και ζητούν να προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση στη νομιμοποίηση των μεταναστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...