Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Διώκεται το κουρδικό δορυφορικό κανάλι Roj TV

Αντιμέτωπο με την δικαιοσύνη στη Δανία βρίσκεται το κουρδικό τηλεοπτικό δίκτυο Roj TV, που κατηγορείται για υποστήριξη... τρομοκρατικής οργάνωσης. 

Η εισαγγελέας Λιζ-Λοτ Νίλας έλαβε την απόφαση για την δίωξη του καναλιού Roj TV μετά από έρευνα που άρχισε το 2005 και οδήγησε στο συμπέρασμα ότι το τηλεοπτικό δίκτυο σε ορισμένες εκπομπές του παραβίασε τη νομοθεσία κατά της τρομοκρατίας.
"Εξετάσαμε λεπτομερώς μια σειρά εκπομπών του Roj TV και η γενική αξιολόγηση είναι ότι έχουν το χαρακτήρα προπαγάνδας για το ΡΚΚ…", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εισαγγελέας. 
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Λαρς Μπάρφοντ, εξέφρασε την υποστήριξή του στις αξιολογήσεις των δικαστικών αρχών. Βασίζεται "σε αξιολόγηση της αστυνομίας και του δημόσιου κατήγορου, σύμφωνα με την οποία μία σειρά εκπομπών του Roj TV υποστηρίζουν το ΡΚΚ", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης της Δανίας. 
http://kourdistan.blogspot.com/
"Πρέπει να κάνουμε ό,τι βρίσκεται εντός των αρμοδιοτήτων μας για να καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία και τους υποστηρικτές της", πρόσθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης. 
Το τηλεοπτικό δίκτυο Roj TV άρχισε τις εκπομπές το 2004 και το σήμα λαμβάνεται σε 68 χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...