Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Ρατσιστική επίθεση στον Άγιο Παντελεήμονα

Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο ο Αφγανός Καντίρ Χουσεΐν, μέλος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Γιατροί του Κόσμου, που, όπως καταγγέλλει, έπεσε το Σάββατο το βράδυ θύμα άγριου ξυλοδαρμού στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.
Ο Καντίρ δέχθηκε επίθεση από ομάδα περίπου δέκα ατόμων, ενώ προχωρούσε στο δρόμο μαζί με ένα φίλο του. Όπως ανέφερε ο ίδιος την ώρα της επίθεσης φορούσε την άσπρη μπλούζα με το μπλε και κόκκινο έμβλημα των Γιατρών του Κόσμου, όπου και εργάζεται τα τελευταία εννέα χρόνια.
Στη συνέχεια διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό και σύμφωνα με τους γιατρούς φέρει χτυπήματα και ήπιο αιμάτωμα στο λάρυγγα, ενώ από το μάτι του έτρεχε αίμα.
Όπως καταγγέλλουν μέλη των γιατρών του κόσμου οι επιθέσεις ακραίων ρατσιστικών ομάδων κατά μεταναστών έχουν αυξηθεί στην περιοχή το τελευταίο διάστημα.
Tη ρατσιστική επίθεση ενάντια στον Αφγανό καταγγέλλει και η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για "αμέτρητα κρούσματα ρατσιστικής βίας που συμβαίνουν πλέον πολύ συχνά σε θύλακες μισαλλοδοξίας που ενδημούν σε πολλές γειτονιές μεγάλων πόλεων της Ελλάδας και περνούν απαρατήρητα".
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία να διερευνήσουν σοβαρά τις καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες μέλη ακροδεξιών οργανώσεων στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα προκαλούν ζημιές σε επιχειρήσεις αλλοδαπών για να τους εκφοβίσουν και να τους εκδιώξουν. "Δεν είναι τυχαίο ότι λίγες μέρες πριν από την επίθεση κατά του Αφγανού οι ακροδεξιοί της περιοχής είχαν εξαπολύσει "πογκρόμ" εναντίον αλλοδαπών προκαλώντας ζημιές σε δυο μαγαζιά και σε χώρο λατρείας μουσουλμάνων και χτυπώντας μετανάστες με αποτέλεσμα να τραυματίσουν έναν από το Μπαγκλαντές. Καθώς η οικονομική κρίση οξύνεται, και οι αλλοδαποί μετατρέπονται σε αποδιοπομπαίους τράγους, η νέα ηγεσία του Υπουργείου θα πρέπει να ασχοληθεί κατά προτεραιότητα με το ζήτημα της ρατσιστικής βίας", τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...