Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Διαδήλωση υπέρ της ανέγερσης τζαμιού στο Σημείο Μηδέν στη Νέα Υόρκη

A solitary firefighter stands amid the rubble ...Image via WikipediaΔύο χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κοντά στο Σημείο Μηδέν, όπου έγιναν οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, για να υποστηρίξουν την κατασκευή ενός τζαμιού σε μικρή απόσταση από εκεί.

Κρατώντας κεριά, οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν όσους αντιτίθενται στην κατασκευή αυτού του ισλαμικού πολιτιστικού κέντρου, κατηγορώντας τους ότι δαιμονοποιούν τους μουσουλμάνους και παραβιάζουν τα θεμελιώδη δικαιώματα των Αμερικανών.

«Είμαστε εδώ για να απορρίψουμε τα στερεότυπα», είπε στο πλήθος η Σούζαν Λέρνερ, διευθύντρια της οργάνωσης Common Cause που υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Το σημαντικό εδώ στη Νέα Υόρκη δεν είναι αυτή η ιστορία του τζαμιού, αλλά η άνοδος της ισλαμοφοβίας», τόνισε η Ρεμπέκα Βιλκόμερσον, διευθύντρια της οργάνωσης Jewish Voices for Peace.

Οι υποστηρικτές και οι αντίπαλοι του σχεδίου ανέγερσης του τζαμιού θα πραγματοποιήσουν σήμερα συγκεντρώσεις κοντά στο Σημείο Μηδέν στις 21.00 και 22.00 ώρα Ελλάδας αντιστοίχως.

www.kathimerini.gr

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...