Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Αποζημιώσεις στα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης

Οι επίσκοποι της γερμανικής καθολικής εκκλησίας πρόκειται να προτείνουν την ερχόμενη εβδομάδα την καταβολή αποζημιώσεων σε θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από καθολικούς ιερείς, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της συνόδου των επισκόπων.
Η καθολική εκκλησία έχει συγκλ
ονιστεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες από τις εκατοντάδες περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων και όχι μόνο από ιερείς της, ορισμένες δε και σε βάθος 60 χρόνων.
«Είμαστε υπέρ μιας συντονισμένης λύσης γύρω από ένα στρογγυλό τραπέζι με την κυβέρνηση», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Ρόμπερτ Τζόλιτς μετά τη σύνοδο των 27 επισκόπων στην πόλη Φούλντα, στην κεντρική Γερμανία.
Ο ίδιος αναφέρθηκε στις συνεχείς συναντήσεις που πραγματοποιούνται με την κυβέρνηση, με αξιωματούχους της πρόνοιας και με τις εκκλησίες της Γερμανίας για την αντιμετώπιση της κρίσης.
«Θα παρουσιάσουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση στην ερχόμενη σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε ο Τζόλιτς, που είναι επικεφαλής της συνόδου και αρχιεπίσκοπος του Φράιμπουργκ.
Ο Γερμανός κληρικός δήλωσε ότι τα θύματα δεν χρειάζονται μόνο χρήματα αλλά και ολοκληρωμένη βοήθεια και αναγνώριση των δεινών που υπέστησαν.
«Ο αριθμός αυτών που επιθυμούν οικονομική αποζημίωση είναι στην ουσία πολύ μικρός. Αρνούμεθα να αφήσουμε την όλη κατάσταση να διολισθήσει μόνο στο οικονομικό επίπεδο», τόνισε ο Τζόλιτς.
Σημειώνεται ότι από τον Φεβρουάριο που ξέσπασε το σκάνδαλο στη Γερμανία, μια πανεθνική γραμμή βοηθείας των Καθολικών έχει καταγράψει εκατοντάδες καταγγελίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...