Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Ιράν: «Όχι μόνο είναι πόρνη η Μπρούνι αλλά πρέπει να πεθάνει»


«Εξετάζοντας το παρελθόν της Κάρλα Μπρούνι, φαίνεται ξεκάθαρα ο λόγος εξαιτίας του οποίου αυτή η ανήθικη γυναίκα υποστηρίζει την Ιρανή που καταδικάστηκε σε θάνατο για μοιχεία και γιατί συνομώτησε για τη δολοφονία του άνδρα της. Και η ίδια αξίζει να πεθάνει».

Με αυτήν την αναφορά στο παρελθόν της Μπρούνι επανήλθε η υπερσυντηρητική ιρανική εφημερίδα Kayhan στο θέμα της παρέμβασής της στην υπόθεση της Σακινέχ Μοχαμαντί Αστιανί, η οποία καταδικάστηκε στο Ιράν σε θάνατο για μοιχεία και συνομωσία για τη δολοφονία του άνδρα της.

Στην τελευταία της έκδοση η εφημερίδα συνέχισε τις επιθέσεις στην πρώτη κυρία της Γαλλίας αναφέροντας τις σχέσεις «εκτός γάμου» της Κάρλα Μπρούνι πριν και μετά-όπως έγραψε-τον γάμο της με τον γάλλο πρόεδρο.

Ο επικεφαλής της συγκεκριμένης ιρανικής εφημερίδας διορίζεται από τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεί.

Η Τεχεράνη και το Παρίσι

Πάντως οι ιρανικές αρχές, επίσημα, δείχνουν να αποστασιοποιούνται από το θέμα που προκαλεί αντιδράσεις και στη Γαλλία. «Η προσβολή αξιωματούχων άλλων χωρών δεν γίνεται αποδεκτή από την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν», επισήμανε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Ραμίν Μεχμανπαράστ, τονίζοντας ότι δεν είναι σωστό πράγμα η χρήση «ακατάλληλων και προσβλητικών φράσεων».

Οι ύβρεις στα ιρανικά μέσα ενημέρωσης κατά της Κάρλας Μπρούνι είναι «απαράδεκτες», σχολίασε από την πλευρά του το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών. «Κάνουμε γνωστό στις ιρανικές αρχές ότι οι ύβρεις που διατυπώθηκαν από την εφημερίδα Kayhan και επαναλήφθηκαν από ιρανούς ιστότοπους εναντίον πολλών προσωπικοτήτων της Γαλλίας, μεταξύ των οποίων η κυρία Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί, ήταν απαράδεκτες. Περνάμε το μήνυμα στις συνήθεις διπλωματικές οδούς», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας.

Η σύζυγος του γάλλου προέδρου υπερασπίστηκε την 43χρονη Μοχαμαντί-Αστιανί, μητέρα δύο παιδιών. Η εναντίον της καταδικαστική απόφαση που όριζε θάνατο διά λιθοβολισμού επανεξετάζεται από τις αρμόδιες ιρανικές αρχές.
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...