Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Άννα Ραγκούση-Νταλάρα: Τι θα κάνει με τη δίκαιη απεργία των αλλοδαπών στη Σκάλα Λακωνίας


«Ξέσπασμα που προσομοιάζει σε όσα είδαν το φως της δημοσιότητας πριν από τρία χρόνια στην Αμαλιάδα εξελίσσεται εδώ και τρεις ημέρες στη Σκάλα Λακωνίας.

Οι περίπου 1.000 αλλοδαποί που εργάζονται στην αγροτική παραγωγή με επαχθείς συνθήκες (πληρώνονται 0,28 – 0,30 ευρώ για κάθε «κλούβα» με 20 κιλά πορτοκάλια που φορτώνουν) έχουν ξεκινήσει από τη Δευτέρα απεργία διαμαρτυρίας «για πογκρόμ που έχει εξαπολυθεί εναντίον τους» – όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Μεταναστών Εργατών, της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας.


Θρυαλλίδα αποτέλεσε η σύλληψη την περασμένη Παρασκευή ντόπιου, που παρείχε κατάλυμα υπό άθλιες συνθήκες αλλά με το αζημίωτο σε 58 αλλοδαπούς.

Είχε προηγηθεί καταγγελία προς τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης για άθλιες συνθήκες διαβίωσης που απειλούν τη δημόσια υγεία και διάπραξη ποινικών αδικημάτων από πλευράς των αλλοδαπών που χρίζουν ελέγχου, δεδομένης και της δυναμικής της Χρυσής Αυγής στην περιοχή.

Ο ντόπιος που εκμεταλλευόταν τους αλλοδαπούς καταδικάσθηκε σε 58 χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 119.000 ευρώ. Άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 10.000 ευρώ. Τη Δευτέρα οι αλλοδαποί επιστρέφοντας από τη δουλειά βρήκαν τις πόρτες των καταλυμάτων κλειστές και τα πράγματά τους πεταμένα στον δρόμο.

Το επικίνδυνο με αυτή την ειδησεογραφία είναι ότι δεν βλέπει το φως της δημοσιότητας από τα κράκεν της ενημέρωσης, αφού τα όσα διαδραματίζονται δεν συμφέρουν τους σοσιαλιστές της κυβέρνησης, τους ρατσιστές του ΛΑΟΣ και τους αναποφάσιστους της Ν.Δ.. Τι λέει για όλα όσα συμβαίνουν σε βάρος των μεταναστών η κυρία Άννα Ραγκούση-Νταλάρα;

BLOG ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...