Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Οικιακή βοηθός επέστρεψε από τη Σ.Αραβία με 24 καρφιά στο σώμα της

Μια οικιακή βοηθός από τη Σρι Λάνκα επέστρεψε στην πατρίδα της από τη Σαουδική Αραβία με 24 καρφιά στο σώμα της.  Σύμφωνα με τις Αρχές, δράστης φέρεται να είναι ο εργοδότης της 49χρονης, ο οποίος με τον τρόπο αυτό την τιμωρούσε.

«Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα σε συνεργασία με τις Αρχές της Σαουδικής Αραβίας για τον εντοπισμό του δράστη» είπε ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης της Σρι Λάνκα.

Η γυναίκα είχε ταξιδέψει στη Σαουδική Αραβία τον Μάρτιο και επέστρεψε την περασμένη εβδομάδα, διαμαρτυρόμενη για κακομεταχείριση από τον εργοδότη της.

Οι γιατροί που εξέτασαν τη γυναίκα βρήκαν τα καρφιά, ορισμένα εκ των οποίων είναι μήκους περίπου πέντε εκατοστών, στα χέρια και στα πόδια της.

Περίπου 1,8 εκατομμύρια πολίτες της Σρι Λάνκα εργάζονται ως οικιακοί βοηθοί σε χώρες της Μέσης Ανατολής, στη Σιγκαπούρη και στο Χονγκ Κονγκ.

Καταγγελίες περί κακομεταχείρισής τους γίνονται συχνά για αυτό και η κυβέρνηση έχει καταστήσει υποχρεωτική την καταγραφή τους σε ειδικούς καταλόγους, ώστε όταν προκύπτουν προβλήματα να παρεμβαίνουν οι προξενικές αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...