Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Οργή για διαδήλωση ακροδεξιών στην επέτειο ομιλίας του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ


Ουάσιγκτον: Δεκάδες χιλιάδες ακραίοι συντηρητικοί -με την Σάρα Πέιλιν και το κίνημά της «Πάρτι με Τσάι» στην πρώτη γραμμή- συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στο Μνημείο Λίνκολν στην Ουάσινγκτον, ακριβώς 47 χρόνια μετά το «όνειρο» του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Η διαδήλωση, που έγινε «για την αποκατάσταση της τιμής της χώρας» και την «επιστροφή της Αμερικής στο Θεό», πυροδότησε κύμα αντιδράσεων και αντι-διαδήλωση από υπερασπιστές των πολιτικών δικαιωμάτων.
Υπερσυντηρητικοί Αμερικανοί πραγματοποίησαν πορεία στην Ουάσινγκτον καταλήγοντας στα σκαλιά του Μνημείου Λίνκολν, εκεί όπου ο ηγέτης του κινήματος για τα δικαιώματα των μαύρων Μάρτιν Λούθερ Κινγκ εκφώνησε στις 28 Αυγούστου του 1963 τη διάσημη ομιλία του «Έχω ένα όνειρο».
Η συγκέντρωση θεωρείται ως επίδειξη ισχύος του περιβόητου «Πάρτι με Τσάι» της Σάρα Πέιλιν, ενός κινήματος υπερσυντηρητικών οργανώσεων που επιρρίπτει την ευθύνη για το μεγάλο χρέος των ΗΠΑ στην κυβέρνηση Ομπάμα, στην οποία αντιτίθεται με σφοδρότητα.
Λαμβάνοντας το λόγο η Σάρα Πέιλιν -υποψήφια αντιπρόεδρος με τους Ρεπουμπλικανούς στις εκλογές του 2008 και πιθανή υποψήφια στις προεδρικές του 2012- επανέλαβε αρκετές φορές στους διαδηλωτές ότι «πρέπει να αποκαταστήσουμε την τιμή της Αμερικής».
«Είναι καταπληκτικό. Είμαστε εδώ. Η Αμερική είναι όμορφη. Η Ουάσινγκτον έχει γεμίσει σήμερα από εξαίρετους πατριώτες για να τιμήσουμε τον αμερικανικό μας στρατό» είπε.
Η ίδια συνέκρινε τους παριστάμενους στη συγκέντρωση με τους ακτιβιστές του κινήματος των πολιτικών δικαιωμάτων που πραγματοποίησαν στην Ουάσινγκτον το 1963 για να ακούσουν το μήνυμα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.
Την αμφιλεγόμενη συγκέντρωση οργάνωσε ο υπερσυντηρητικός σχολιαστής του δικτύου Fox News Γκλεν Μπεκ. Απευθυνόμενος στους παριστάμενους, ο Μπεκ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «περιπλανώνται στο σκοτάδι εδώ και πολύ καιρό», προσθέτοντας ότι «η Αμερική αρχίζει να επιστρέφει στο Θεό».
Το σημείο και η ημερομηνία διεξαγωγής της συγκέντρωσης επικρίθηκαν έντονα και μια αντι-διαδήλωση έλαβε χώρα στην Ουάσινγκτον.
Ο παρουσιαστής του Fox News ανέφερε ότι η χρονική στιγμή της διαδήλωσης για την «αποκατάσταση της τιμής των ΗΠΑ» ήταν μία απλή σύμπτωση, αλλά και μία θεία πρόνοια. Στόχος ήταν απλώς να αποδοθεί τιμή στα αμερικανικά στρατεύματα, ανέφερε.
Στις εκπομπές του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox, ο Μπεκ κατηγορεί διαρκώς τον Μπαράκ Ομπάμα για ρατσισμό κατά των λευκών.

Πηγή: news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...