Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

«Οι απελάσεις των Ρομά από τη Γαλλία απειλούν να υποδαυλίσουν τα ξενοφοβικά αισθήματα»

Οι απελάσεις των Ρομά απειλούν να υποδαυλίσουν τα ξενοφοβικά αισθήματα στην Ευρώπη, υποστήριξε σήμερα ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (APCE), με αφορμή τις εκκενώσεις των καταυλισμών τους και την εκδίωξή τους στη Ρουμανία.

«Οι εκκενώσεις των καταυλισμών στη Γαλλία και οι απελάσεις από τη Γαλλία και τη Γερμανία απειλούν να υποδαυλίσουν ρατσιστικά και ξενοφοβικά αισθήματα στην Ευρώπη", είπε ο πρόεδρος του APCE» ο Τούρκος Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Ορισμένες ομάδες και κυβερνήσεις επωφελούνται από την οικονομική κρίση για να κεφαλαιοποιήσουν τους φόβους που τρέφονται από την ταύτιση των Ρομά με εγκληματίες, επιλέγοντας έναν αποδιοπομπαίο τράγο που αποτελεί εύκολο στόχο, αφού οι Ρομά είναι μια από τις πιο ευάλωτες ομάδες», σημειώνεται στην
ανακοίνωση που εξέδωσε ο Τσαβούσογλου από το Στρασβούργο.

Ο πρόεδρος του APCE αναμένεται να συζητήσει την κατάσταση των Ρομά στην Ευρώπη κατά την επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στη Ρουμανία από τις 29 Αυγούστου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ευρώπη ζουν συνολικά δώδεκα εκατομμύρια Ρομά και σε ορισμένες χώρες συνιστούν, σχεδόν, το 5% του πληθυσμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...