Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Μισθολογικές διακρίσεις για τους Γάλλους ομοφυλόφιλους διαπιστώνει έρευνα



Οι διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις των Γάλλων εργαζομένων μπορεί να «κόψουν» χρήματα από το μισθό τους, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα Liberation.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι ομοφυλόφιλοι άνδρες στη Γαλλία κερδίζουν κατά μέσο όρο 6,5% λιγότερα χρήματα στον ιδιωτικό τομέα από τους ετεροφυλόφιλους συναδέλφους τους, με ίδιες θέσεις και προσόντα, και κατά 5,5% λιγότερα στον δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα με έναν από τους συντάκτες της έρευνας, τον οικονομολόγο Τιερί Λοράν, η παραπάνω διαφορά αντιστοιχεί στον μέσο όρο, καθώς δεν δηλώνουν όλοι τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις στον εργασιακό τους χώρο, ενώ όσοι το κάνουν υπόκεινται σε ακόμη μεγαλύτερες μισθολογικές διακρίσεις.

Ο Τιερί Λοράν και ο συνάδελφός του, που είναι επίσης οικονομολόγος στο Κέντρο Πολιτικών και Οικονομικών Μελετών (Epee) στο Παν/μιο του Εβρί, νοτίως του Παρισιού, στήριξαν την έρευνά τους σε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα 904 ατόμων του ίδιου φύλου, εκ των οποίων 788 είναι μισθωτοί.

Σε αντίθεση με τους άνδρες ομοφυλόφιλους, οι γυναίκες δεν υφίστανται καμία διάκριση στη μεταχείριση και μάλιστα χαίρουν μίας ελαφρά αυξημένης διαφοράς (+2%).

Όσον αφορά στο δημόσιο τομέα, οι ομοφυλόφιλοι ηλικίας κάτω των 35 ετών δεν υφίστανται καμμία μισθολογική διαφορά, καθώς οι προσλήψεις γίνονται μέσω ανώνυμων διαγωνισμών, αλλά στο ηλικιακό φάσμα άνω των 45 οι άνδρες αυτοί βιώνουν μία διαφορά πολύ μεγαλύτερη (-13%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...