Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Αντιδράσεις για τις απελάσεις Ρομά από τη Γαλλία


Τις απελάσεις των Ρομά από την Γαλλία κατήγγειλε η Γραμματεία του Συμβουλίου Ασφαλείας κατά του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας (ECRI), κάνοντας λόγο για μία ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη.

Η ECRI είναι «βαθύτατα ανήσυχη για την αντιμετώπιση των μεταναστών Ρομά στην Γαλλία και εκφράζει την απογοήτευσή της για αυτήν την ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη» αναφέρει ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στο Στρασβούργο.

«Τις τελευταίες εβδομάδες, οι δηλώσεις των ανώτερων αξιωματούχων και η κυβερνητική δράση (της Γαλλίας) στιγμάτισαν τους μετανάστες Ρομά, οι οποίοι παρουσιάστηκαν συλλογικά σαν ράστες ποινικών παραβάσεων» προσθέτει η ECRI.

Επιπλέον, αποδοκιμάζει το γεγονός ότι «οι Ρομά θεωρούνται ως οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για την κατάχρηση των κανόνων της ΕΕ περί ελεύθερης κυκλοφορίας».

Την αντίθεση του στις ενέργειες της Γαλλίας στο θέμα εξέφρασε και ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων στο Ευρωκοινοβούλιο Γκι Φέρχοφστατ και ζήτησε τη διεξαγωγή συζήτησης στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις αρχές Σεπτεμβρίου σχετικά με το θέμα των Ρομά.

Όπως τόνισε, «το Κοινοβούλιο πρέπει να υπενθυμίζει τις αρχές και η Επιτροπή πρέπει να εξασφαλίσει μεγαλύτερο σεβασμό των δικαιωμάτων των μειονοτήτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...